Ediţia din ianuarie 2012 a clasamentului realizat de webometrics.info confirmă faptul că site-ul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi este cel mai bun site academic din România.

Conform clasamentului, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) este singura instituţie de învăţământ superior din România ce figurează printre primele o mie de universităţi din lume în privinţa utilităţii şi întreţinerii paginilor electronice.

Puteţi vizualiza clasamentul universităţilor din România aici.

În ierarhizarea site-urilor universităţilor s-a ţinut seama de următoarele aspecte: utilitatea şi întreţinerea paginilor electronice, volumul datelor cu relevanţă academică (numărul articolelor ştiinţifce care apar pe Google Scholar, numărul documentelor şi fişierelor ataşate), vizibilitatea pe internet (numărul de linkuri spre site), complexitatea site-ului etc.

Ierarhizarea Webometrics este realizată de Consiliul Superior de Investigaţii Ştiinţifice (CSIC) din Spania, instituţie ce face parte din cadrul Ministerului Educaţiei de la Madrid şi care are drept obiectiv încurajarea creşterii calităţii, relevanţei şi volumului site-urilor universitare.

Într-un alt important clasament al site-urilor academice, cel realizat de www.4icu.org, site-ul www.uaic.ro se găseşte de asemenea pe primul loc în România

Dacă aveţi sugestii pentru îmbunătăţirea site-ului www.uaic.ro, vă rugăm să ne trimiteţi un email pe adresa promovare@uaic.ro.