Program
Miercuri, 30 septembrie
10.00 Festivitatea de deschidere a anului universitar 2015-2016, Aula Magna „Mihai Eminescu”, Corp A
11.00, 13.00 și 15.00 Vizită la Muzeul Universității. Punct de întâlnire: Cortul Fundației Alumni din Zona de Informare
12.00 și 14.00 Vizită la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”. Punct de întâlnire: Cortul BCU din Zona de Informare
14.00 The Amazing Race. Concurs în care dezlegi indicii ce te vor duce la „comorile” Universității. Punct de întâlnire: Parcul Titu Maiorescu (Balenă)
16.00-17.00 Prezentarea Institutului Francez: „Limba franceză: un atu pentru studii și carieră”. Sala Ferdinand – Corp A
17.00-19.00 Programul de mentorat. Înainte de prima zi de școală, un coleg dintr-un an mai mare îți va explica tot ce trebuie să știi încă din prima zi de studenție.
19.30 Concert Direcția 5 (Esplanada Corpului B. Intrarea liberă)
Joi, 1 octombrie
10.00 Turul orașului. Punct de întâlnire: Treptele Corpului A
11.00, 13.00 și 15.00 Vizită la Muzeul Universității. Punct de întâlnire: Cortul Fundației Alumni din Zona de Informare
12.00Prezentarea companiei XEROX. Sala Ferdinand, Corp A (intrarea principală)
12.00 și 14.00 Vizită la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”. Punct de întâlnire: Cortul BCU din zona de Informare
16.00-17.00 Prezentarea British Council Sala Ferdinand, Corp A (intrarea principală)
Vineri, 2 octombrie
10.00 și 15.00 Turul orașului. Punct de întâlnire: Treptele Corpului A
11.00 și 13.00 Vizită la Muzeul Universității. Punct de întâlnire: Cortul Fundației Alumni din Zona de Informare
12.00 Vizită la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”. Punct de întâlnire: Cortul BCU din Zona de Informare
13.00 Seminarul „Start în studenție”, Sala Senatului, Corp A (intrarea principală)
Zonă de informare
Vis-à-vis de Corp A
30 septembrie, 1 octombrie între orele 10.00-16.00 și 2 octombrie între orele 10.00-13.00
- Îți iei mapa de bun-venit care cuprinde informațiile importante despre studenția ta;
- Îi cunoști pe cei de la serviciile pentru studenți, burse în străinătate, bibliotecă;
- Te înscrii într-o asociație studențească;
- Faci cunoștință cu Iașiul cultural: opera, centrele culturale, muzee;
- Îți găsești un job sau un stagiu oferit de partenerii noștri.
Zonă de activități interactive
Parcul Titu Maiorescu (Balenă)
PRIME – Jocuri de socializare | Coafuri colorate | Dezbateri | Workshop de PR și publicitate – Click pentru detalii
ESN – We are Mov’in Europe! Întâlnește-i pe colegii tăi internaționali – Click pentru detalii
Erasmus Student Network Iaşi - Mov’in Europe
Panouri cu fotografii ale studentilor ce au beneficiat de o bursa Erasmus;
-Realizarea unor workshop-uri multinationale in cadrul carora studentii straini Erasmus vor invata studentii romani expresii/cuvinte in diferite limbi si isi vor promova cultura si traditiile. ;
– Baloane si steaguri cu diferite tari;
– Invitati ce au beneficiat de o bursa Erasmus ce vor tine un workshop de informare cu privire la ce inseamna sa fii Erasmus. Cei prezenti vor putea pune intrebari, in speranta ca isi vor spulbera dubiile ce ii retin sa aplice pentru o mobilitati Erasmus.
Inca nju
– Bataie cu pudra colorata
Vom folosi spatiul din parcul la Balena pentru a desfasura activitati informative pentru studentii interesati de programul Erasmus +. Astfel vom avea alaturi de noi persoane ce au beneficiat/beneficiaza de o bursa Erasmus, ce vor fi deschise la intrebari si discutii, pliante, fotografii din experientele internationale ale fostilor studenti Erasmus. Vom avea sesiuni de Q&A si reprezentanti din diferite tari ce isi vor prezenta tara participantilor. Vom avea un flipchart pe care studentii romani vor putea scrie mesaje pentru studentii straini din Iasi, sfaturi si incurajari, dar unde vor scrie si fostii/actualii studenti Erasmus mesaje de incurajare pentru studentii ce sunt tentati sa aplice.
PRIMEtale Land -Povești spuse printre tei
PRIMEtale Land va fi un spațiu în aer liber destinat, în principal, studenților de la Comunicare și Relații Publice, unde aceștia vor putea afla mai multe informații despre viața de student, ce înseamnă domeniul PR, ce oportunități sunt și ce pot face după terminarea studiilor.
Acest loc va fi amenajat ca o cafenea cu mese și scaune, cu perne pe jos, în care studenții vor putea veni să bea o cafea sau un ceai și să citească o carte. Totodată, ei vor avea ocazia să participe la activități care le vor pune imaginația la încercare și, prin intermediul cărora, vor cunoaște oameni noi. Pe de o parte, pentru boboci acest spațiu va constitui un bun prilej de a se integra mai ușor în noua etapă pe care o încep, întrucât vor intra în legătură cu studenții mai mari. De cealaltă parte, PRIMEtale Land va fi pentru studenții mai mari locul în care poveștile celor mai frumoși ani vor fi ascultate cu interes.
Prin activitățile care se vor desfășura aici, voluntarii PRIME Iași își propun următoarele lucruri: să ofere informații utile studenților de la Comunicare și Relații Publice, să îi apropie pe boboci de colegii lor mai mari, să creeze un spațiu de destindere, dar și să le stârnească spiritul creativ. Astfel, în PRIMEtale Land vor fi organizate diferite jocuri haioase. Acestea au ca scop interrelaționarea noilor studenți și integrarea mai ușoară în noul mediu din care fac parte, cel universitar. Printre acestea se numără: speedtalking, „ceasul întâlnirilor”.
Deoarece unul dintre obiectivele acestui spațiu este ca debutanții să fie cât mai bine informați, va fi organizată și o sesiune de discuții pe teme precum: „Ce înseamnă viața de student”, „În ce activități se pot implica” , „Voluntariat” și „Carieră”.
Fiind vorba de un tărâm de poveste, în care creativitatea va fi valorificată, în cadrul PRIMEtale Land vor fi organizate două workshop-uri, unde participanții își vor pune în practică inventivitatea. În primul workshop, studenții vor picta pe diferite obiecte, iar în cel de-al doilea, aceștia vor vedea ce înseamnă munca din domeniul publicității. Astfel, împărțiți pe echipe, participanții vor trebui să ofere identitate unui produs.
Una dintre cele mai importante activități, organizate în PRIMEtale Land, este lansarea revistei cu numărul 6 realizată de PRIME Iași, PeRspective. Aceasta conține articole în care sunt abordate subiecte interesante, analizate în manieră PR-istică, dar și informații utile pentru cei interesați de domeniul publicității.
Și, pentru că PRIMEtale Land este un spațiu destinat imaginației, poveștilor, dar și PR-ului, copacii din jurul acestuia vor fi decorați cu afișe ale unor campanii de publicitate celebre, va exista un stand cu semne de carte și stickere ce vor conține mesaje și sfaturi ale unor profesioniști din domeniu.
Pentru ca studenții dornici de relaxare, dar și de cunoaștere, să ajungă mai ușor în PRIMEtale Land, vor exista diverse săgeți din lemn, ce îi va direcționa spre acest tărâm al creativității.
Prezentarea Companiei Xerox
Performanța companiei Xerox este meritul oamenilor valoroși din echipă. De aceea noi investim mereu în dezvoltarea profesională a angajaților noștri și răsplătim mereu performanța. Te asteptam pe 1 octombrie (joi), în Sala Ferdinand (Corp A, intrarea principală), la ora 12.00 pentru a descoperi mai multe despre Xerox, dar și alte informații utile dezvoltării tale personale și profesionale.
Pentru a vă înscrie la această activitate, vă rugăm completați formularul de mai jos:
Prezentarea Institutului Francez (Sala Ferdinand)
Limba franceză : un atu pentru studii și carieră
Cunoașterea unei singure limbi străine nu mai este suficientă într-o lume care se transformă în pas rapid. Limba franceză poate să facă diferența și va fi cu siguranță un atu pentru cei care vor să studieze în strainatate sau să se angajeze în companii francofone și nu numai. Te așteptăm la prezentarea Institutului Francez din Iași, dacă vrei să afli mai multe despre aceste oportunități și despre oferta noastră de cursuri și activități pentru tineri.
Activități BCU Iaşi
Vizite la BCU Iaşi în cadrul evenimentului „Bun venit la UAIC” – Punct de întâlnire: Cortul BCU din Zona de Informare
- 12.00 și 14.00 (30 septembrie și 1 octombrie)
- 12.00 (2 octombrie)
Distribuirea de materiale de prezentare a produselor şi serviciilor oferite de bibliotecă
informaţii referitoare la obţinerea permisului de bibliotecă (acte necesare, taxe, program)
- servicii oferite în Sediul Central şi în Bibliotecile filiale:
- împrumut la domiciliu;
- împrumut în sălile de lectură;
- consultarea bazelor de date ştiinţifice;
- comandă online;
- împrumut interbibliotecar;
- „întreabă un bibliotecar”;
- bibliografii la cerere etc.
- distribuirea de semne de carte cu adresa web şi de facebook a BCU Iaşi
informaţii referitoare la posibilitatea de a face voluntariat la BCU Iaşi
informaţii referitoare la cursurile opţionale de biblioteconomie şi ştiinţele informării din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii „Al. I. Cuza”
Tombolă: „Câştigă un permis de bibliotecă”
Sunt oferite 10 permise de bibliotecă, valabile pe parcursul unui an universitar.
Pot participa studenţii înscrişi în anul universitar 2015-2016 şi care nu au restanţe la bibliotecă. Înscrierile se pot face prin completarea talonului de participare în oricare din cele trei zile consacrate evenimentului „Bun venit la UAIC”, 30 septembrie- 02 octombrie 2015.
Tragerea la sorţi va avea loc în data de 05 octombrie 2015, la BCU Iaşi, sala Multimedia, etajul I, cu participarea utilizatorilor. Rezultatele vor fi afişate pe site-ul bibliotecii www.bcu-iasi.ro şi pe pagina de facebook a bibliotecii. Câştigătorii vor fi contactaţi telefonic şi prin email.