Conferința internațională EURINT 2019 – European Union’s structural challenges: the way forward

Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Centrul de Studii Europene din cadrul Facultății de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” organizează, în perioada 17-18 mai 2019, cea de a opta ediție a conferinței internaționale EURINT 2019 | European Union’s structural challenges: the way forward.

Evenimentul face parte din seria conferințelor EURINT ce a fost lansată în anul 2013, în cadrul programului Jean Monnet. În cadrul conferinței ne propunem să dezbatem, într-o perspectivă pluri și interdisciplinară, subiecte actuale despre contextul economic, social, politic și juridic din UE, la care vor participa cercetători, cadre didactice, experți, încurajând astfel schimbul de idei și opinii. La această conferință au luat parte, în anii anteriori, peste 450 de participanți din peste 35 de țări.

Dezbaterile din cadrul sesiunilor conferinței EURINT se vor axa pe analiza provocărilor fără precedent cu care se confruntă Uniunea Europeană în ultimii ani (Brexit, creșterea populismului, degradarea relațiilor UE-SUA, imigrație). Aceste provocări au schimbat paradigmele politice și economice comune și au creat o nouă realitate atât pentru UE, cât și pentru partenerii săi. În acest context, seria conferințelor EURINT își propune să promoveze și să ofere un context adecvat pentru dialog și o mai bună înțelegere a provocărilor cu care se confruntă UE în actualul context aflat sub influența unor provocări fără precedent.

La această ediție și-au anunțat deja participarea experți din domeniu, cercetători, membrii ai societății civile din România și străinătate (Albania, Belarus, Italia, Moldova, Polonia, Ucraina, Ungaria). Lucrările prezentate vor fi publicate în revista  CES Working Papers (indexată BDI) sau în volumul conferinței  EURINT proceedings (indexat Web of Science).

Termenul limită pentru înregistrarea participanților este 31 martie 2019. Mai multe informații sunt disponibile pe pagina web a conferinței http://www.cse.uaic.ro/eurint/