„The Eastern Partnership under strain – time for a rethink?”, prelegere susținută de Radek Sikorski, Senior Fellow la Harvard University

Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Dl. Radek Sikorski, Senior Fellow la Harvard University, Ministrul de Externe al Poloniei în perioada 2007-2014, inițiator al Parteneriatului Estic, va susține vineri, 20 mai 2016, de la ora 10.00, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prelegerea „The Eastern Partnership under strain – time for a rethink?”.

Subiecte dezbătute: viitorul Parteneriatului Estic, criza ucraineană, tensiunile UE-Rusia, implicații regionale asupra statelor vecine din Europa Centrală și de Est, etc.

Intrarea este liberă, accesul fiind permis până la ora 09:20 (parter) și 09:30 (balcon).

Evenimentul este organizat de Centrul de Studii Europene din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în cadrul conferinței  internaționale EURINT 2016.  Scopul celei de-a cincea ediții a conferinței EURINT este de a oferi un cadru propice pentru dialog, pentru transmiterea ideilor și înțelegerea mai bună a provocărilor cărora UE trebuie sa le facă față în contextul redefinirii „Politicii de vecinătate” și a conflictului din Ucraina.

La această ediție vor participa unii dintre cei mai cunoscuți experți din domeniu, cercetători, membrii ai societății civile din Uniunea Europeană, din statele membre al acordului „Parteneriatului Estic” și din Rusia (100 participanți din peste 20 țări).

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina web a evenimentului http://cse.uaic.ro/eurint/index.htm

afis_Sikorski_2016