Săptămâna Sănătății Emoționale pentru studenți și angajați

Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Luna mai este considerată pe plan internațional luna conștientizării sănătății mintale, iar timp de o săptămână au loc activități ce au scopul de a crește conștientizarea cu privire la sănătatea emoțională și a stării de bine și diminuarea stigmei asociate cu aceste două concepte.

Serviciul pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni organizează „Săptămâna Sănătății Emoționale” în perioada (13-17 mai), dedicată studenților și angajaților Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

Evenimentele principale din timpul săptămânii vor fi:

Mic dejun pentru stare de bine acțiune destinată angajaților UAIC – 14 mai, interval orar 8:30 – 10:00, Cantina Titu Maiorescu. Pentru a putea acorda atenție stării de bine a studenților, este important ca angajații să aibă grijă de propria stare de bine.

Ziua gesturilor frumoase  15 mai. În această zi vom provoca studenții și angajații UAIC să facă mici acte de bunătate pentru cei din jurul lor.

 Panel de discuții „Îmbunătățirea relației cu propriul corp”  – 16 mai, interval orar 18:00 – 20:00, Sala Ferdinand. Eveniment va reuni mărturii personale ale unor persoane care s-au confruntat sau se confruntă cu probleme de imagine corporală și discuții cu psihologi. Participarea este liberă.

În avanpremiera săptămânii, pe 10 mai, între orele 14.00 – 16.00, organizăm un atelier dedicat angajaților Universității care au copii între 6 și 12 ani. Atelierul, intitulat „Știu cine sunt! Super-puterile mele” are ca  obiectiv principal explorarea resurselor interioare, în vederea construirii unei imagini personale pozitive, prin dezvoltarea stimei de sine și a încrederii în forțele proprii. Participarea se face doar pe bază de înscriere.