Conferința de încheiere a proiectului “More than gold”

 În data de 19 iulie 2021, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează conferința de încheiere a proiectului “More than gold” (603346-EPP-1-2018-1-LV-SPO-SCP), finanțat prin programul Erasmus+ de către Comisia Europeană, coordonat de  University of Latvia și având ca membri în consorțiu University “G. D’Annunzio” of Chieti-Pescara, Universidad Católica San Antonio de Murcia, European Athlete as Student Network, University of Coimbra).

La eveniment vor participa reprezentanți ai comunității academice și sportive din țară și străinătate și va cuprinde prezentarea celor două materiale realizate în consorțiu, destinate implementării și dezvoltării carierei duble a sportivilor: “Ghid pentru implementarea carierei duble a sportivilor studenți: manual pentru autorități” și “Metodologie de dezvoltare a carierei duble pentru învățământul superior.”

Principalul scop al proiectului a urmărit crearea de linii directoare pentru dubla carieră în instituțiile de învăţământ superior şi de a consolida politicile privind dubla carieră din toate ţările UE, mai ales în ţările unde politicile privind dubla carieră se află în faza iniţială.

Cariera dublă a studenților sportivi în perioada pandemiei Covid-19 – un studiu More than gold

În cadrul proiectului More than gold (603346-EPP-1-2018-1-LV-SPO-SCP), programul ERASMUS+ Sport Collaborative Partnership (coordonator University of Latvia, membri: University “G. D’Annunzio” of Chieti-Pescara, Universidad Católica San Antonio de Murcia, European Athlete as Student Network, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, University of Coimbra), a fost publicat articolul cu titlul ”Dual Careers of Athletes During COVID-19 Lockdown” în prestigiosul jurnal Frontiers in Psychology, secțiunea Movement Science and Sport Psychology

Acest studiu realizat pe 467 de studenți sportivi din 11 țări a urmărit explorarea capacităților studenților sportivi în a face față provocărilor academice, sportive și sociale în timpul carantinei 2020 și a identificat aspecte noi ale carierei duble. Constatările evidențiază rolul substanțial al carierei duble în ceea ce privește modul de a reacționa și a se adapta la efectele pandemiei CODIV-19 a studenílor sportivi, acesta realizându-se prin învățare și antrenare la domiciliu, cu materiale valoroase de e-learning.

În acest proiect Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași este reprezentată de conf. dr. Liliana –Elisabeta Radu, conf. dr. Oana-Mihaela Rusu și conf. dr. Cristian-Mihail Rus de la Facultatea de Educație Fizică și Sport.

Articolul integral poate fi consultat la adresa

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyg.2021.657671/full