Va invitam sa participati la Modulul 1 al proiectului Masterclass Enformation.

Scrierea și trimiterea spre evaluare a unui manuscris reprezintă primul modul al proiectului Masterclass Enformation, cursul la care teoria procesului de realizare a unui articol academic de succes capătă dimensiuni practice!
Știm că fiecare cercetător are stilul propriu de scriere și de explicare a rezultatelor obținute în urma activității de cercetare. De aceea, în cadrul acestui modul încurajăm păstrarea și perfecționarea propriului tău stil, oferindu-ți repere de urmat și de adaptat pentru a deveni mai bun și mai clar în transmiterea informațiilor dorite.
Scrierea și trimiterea spre evaluare a unui manuscris îți propune o discuție interactivă, între autori și formatori, și îți prezintă concret studii de caz, exemple reale de articole academice care sunt analizate exhaustiv pe durata cursului.
Te atenționăm asupra celor mai frecvente greșeli, unele făcute chiar prin inserarea excesivă a detaliilor din dorința de a explica elocvent studiul conceput, și îți semnalăm lipsurile / omisiunile, anume aspectele pe care nu se pune suficient accentul, de multe ori fie din grabă, fie din lipsa unui conținut complet și adecvat al ghidurilor pentru autori publicate de reviste.

De asemenea, te încurajăm ca pe parcursul desfășurării modulului să contribui activ, aducând în discuție propriile exemple de scriere – titluri, abstracte și cuvinte cheie – pentru a-ți putea furniza sfaturi personalizate.

Ce afli dacă participi:
· Ce să cuprinzi în manuscrisul tău vs. aspecte pe care să le eviți.
· Cum să realizezi o structură optimă, pe secțiuni, a manuscrisului.
· Ce instrumente să utilizezi pentru editarea figurilor și a tabelelor.
· Cum îți poți structura eficient manuscrisul din punct de vedere estetic.
· Cât de importante sunt metadatele pentru ca articolul tău să fie de succes.
· Cum îți poți evalua articolul obiectiv, în conformitate cu perspectiva unui editor.
· Care sunt exemplele de bună practică pe care să le urmezi în publicarea academică.

Primele doua sesiuni din Modulul 1 – „Scrierea și trimiterea spre evaluare a unui manuscris” se vor desfasura in zilele de 10 si 17 iunie 2021.

Numar de participanti / sesiune: 15 persoane.
Inscrierile se vor deschide in data de 4 iunie 2021.
Pentru primele doua sesiuni oferim un discount de 50% din pret. Cei interesati vor primi un COD de reducere.

Mai multe informatii gasiti pe pagina dedicata proiectului Masterclass Enformation: