Top Academic Exclusiv! Noul rector al UAIC Iaşi, prof. univ. dr. Liviu George Maha, într-o ediţie specială BZI LIVE

Miercuri, 10 aprilie 2024, de la ora 14.00, este programată o nouă ediție BZI LIVE. Prof. univ. dr. Liviu George Maha, noul rector al UAIC Iași, va discuta în Studio despre câştigarea alegerilor, ce urmează la UAIC Iași, proiecte, noua echipă managerială, strategii de dezvoltare pentru cea mai veche universitate modernă din România, realităţi din mediul educaţional, discuţii despre cercetare, internaţionalizare, dar și alte proiecte culturale pe care le are.

Vă aducem aminte că universitarul a primit ordinul de confirmare, iar mandatul de rector va începe pe 14 aprilie.

Prof. univ. dr. Liviu Maha predă cursuri de: Economie şi globalizare, Economie politică, Economie europeană, Integrare economică, Microeconomie, Macroeconomie, Managementul afacerilor internaţionale, Mediul internaţional al afacerilor, Mediul european al afacerilor, Programe regionale de management şi dezvoltare, Relaţii economice internaţionale, Tehnici de comerţ exterior, Tranzacţii de comerţ exterior şi are ca domenii de interes: Teoria comerţului internaţional, Politici comerciale, Afaceri internaţionale, Integrare europeană, Managementul fondurilor structurale şi de coeziune.

Publicație : Bună Ziua Iași

Workshop interesant pentru studenții de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va organiza mâine, 10 aprilie 2024, workshop-ul „Rolul administrativ în antreprenoriatul alimentației ecologice și convenționale”. Proiectat a fi un eveniment foarte atractiv și relevant, workshop-ul este destinat în principal studenților de la inginerie alimentară, iar scopul principal este acela de a introduce tinerii în lumea antreprenoriatului alimentar, fie el convențional sau ecologic.

Invitații, cu vastă experiență în domeniu, sunt Cecilia Țugulea – antreprenor al S.C. Magazia Morăriței S.R.L., președinte al „Asociației Producătorilor Locali Produs în Iași” și Radu Botez – directorul Ecopiața S.A. Iași. Aceștia vor împărtăși din experiențele lor inedite și valoroase participanților la workshop, ilustrând provocările și oportunitățile în furnizarea de alimente convenționale și ecologice pe scară largă.

„Acest eveniment marchează începutul unui demers de explorare și înțelegere pentru studenții noștri în ceea ce privește dinamica și diversitatea domeniului antreprenoriatului alimentar. Principalele teme abordate vor începe cu explorarea programelor de finanțare guvernamentală destinate inițierii unei afaceri, continuând cu o amplă discuție asupra aspectelor administrative pentru întreprinderi la nivel micro și macro. De asemenea, se vor discuta tendințelor de consum și a impactului acestora asupra dinamicii pieței. În final, atenția va fi îndreptată către dezvăluirea problemelor pe care trebuie să le confrunte antreprenorii zilnic, având în vedere că această activitate implică eforturi constante, nu cunoaște pauze, furnizând în același timp soluții practice și eficiente pentru abordarea acestor obstacole”, a transmis prof. univ. dr. Florin Lipșa, decanul Facultății de Agricultură a USV Iași.

Workshop-ul va începere la ora 12:00, în Amfiteatrul B2, situat în clădirea TPPA a USV Iași.

Publicație : Bună Ziua Iași și Evenimentul și Ziarul de Iași