Centrul de Limbi Străine și Formare Continuă

Centrul de Limbi Străine și Formare Continuă 2017-11-10T16:03:32+00:00

Prezentare

Centrul de Limbi Străine şi Formare Continuă (CLSFC) s-a numit iniţial “Centrul de Limbi Străine”. A fost redenumit în anul 2006 pentru a descrie mai complet activităţile sale, inclusiv cele de perfecţionare. În prezent, activitatea CLSFC se derulează în parteneriat cu Societatea Conventus aparținând Fundaţiei  ALUMNI-Universitatea  ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Misiunea Centrului de Limbi Străine și Formare Continuă

Centrul promovează servicii de calitate pentru dezvoltarea deprinderilor lingvistice ale cursanţilor şi/sau dezvoltarea deprinderilor profesionale de predare.

Activități curente

Centrul de Limbi Străine şi Formare Continuă organizează cursuri generale şi specializate de limbi străine (franceză, germană, italiană, spaniolă, engleză, norvegiană, arabă, portugheză, japoneză, neo-greacă, româna, rusă, ş.a) şi cursuri pentru pregătirea examenelor internaţionale: IELTS, Cambridge, TOEFL, ZD, DELF, DALF, TestDaf.

CLSFC poate organiza cursuri de pregătire a examenelor de definitivat şi gradul II pentru profesorii de limbi străine,cursuri de perfecţionare a profesorilor şi cursuri de îmbunătăţire a deprinderilor de comunicare.

Orele sunt susţinute, în general, de cadre didactice universitare, doctoranzi şi masteranzi ai Facultăţii de Litere.

În cadrul cursurilor oferite de CLSFC se lucrează pe grupe sau individual. Cursurile de limbi străine sunt structurate, în general, pe module de 30 de ore şi durează aproximativ 8 săptămâni, cu o cadenta de 4 ore/săptămâna. Centrul organizează cursuri în spaţiul Universităţii sau în afară, atunci când cursantul asigură un spaţiu adecvat. În astfel de situaţii, cursurile pot începe în orice perioadă a anului.

Programe

Cursurile se desfăşoară de luni până vineri, între orele 16.00 – 18.00 şi 18.00 – 20.00, în Corpul R (fosta clădire Romtelecom de pe strada Lăpuşneanu).

Perioada de desfăşurare a cursurilor este : octombrie – noiembrie pentru modulul I şi februarie –aprilie pentru modulul II.

La încheierea unui modul, cursanţii primesc un certificat de participare în care se precizează tipul şi durata cursului şi care descrie frecvenţa şi nivelul competenţelor dobândite,în conformitate cu standardele europene (conform CEFR – „Common European Framework of Reference” – Cadrul European Comun de Referinţă).

Tarife

Tarifele pentru cursurile standard de limbi străine sunt următoarele:

  • 290 lei pentru: studenţi, masteranzi, doctoranzi, angajaţi din cadrul Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza”, membrii Fundaţiei Alumni din cadrul UAIC, şomeri
  • 470 lei pentru salariaţi.

Tarifele pentru cursuri de pregătire pentru examenele internaţionale IELTS, Cambridge, TOEFL, ZD, DELF, DALF, TestDaF sunt urmatoarele:

  • 390 lei pentru: studenţi, masteranzi, doctoranzi şi angajaţi din cadrul Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi sau alte universităţi şi pentru membrii Fundaţiei Alumni UAIC şi şomeri;
  • 570 lei pentru salariaţi.

Tarifele sunt calculate pentru o grupă de minim 12 cursanți.

Pentru înscrieri, vă rugăm să completaţi formularul de înscriere (formularul poate fi descărcat de aici) şi să-l trimiteţi la adresa office@conventus.ro.

Înscrierile se fac la biroul din locaţia cunoscută sub numele: „La Balenă” (la intrarea în Campusul „Titu Maiorescu” din Parcul Universităţii), de luni până joi, între orele 11.00 – 16.00 şi vineri, între orele 11.00 – 14.00.

Pentru informaţii suplimentare legate de cursuri şi vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon 0728990220 sau să ne scrieţi pe adresa office@conventus.ro.