Centrul de Limbi Străine și Formare Continuă

Centrul de Limbi Străine și Formare Continuă2018-02-21T13:38:32+00:00

Prezentare

Centrul de Limbi Străine şi Formare Continuă (CLSFC) s-a numit iniţial “Centrul de Limbi Străine”. A fost redenumit în anul 2006 pentru a descrie mai complet activităţile sale, inclusiv cele de perfecţionare. În prezent, activitatea CLSFC se derulează în parteneriat cu Societatea Comercială Conventus aparținând Fundaţiei  ALUMNI – Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Misiunea Centrului de Limbi Străine și Formare Continuă

Centrul promovează servicii de calitate pentru dezvoltarea deprinderilor lingvistice ale cursanţilor şi/sau dezvoltarea deprinderilor profesionale de predare.

Activități curente

Centrul de Limbi Străine şi Formare Continuă organizează cursuri generale şi specializate de limbi străine (Engleză, Germană, Franceză, Italiană, Spaniolă, Portugheză, Norvegiană, Arabă, Rusă și Limba Română pentru cetățeni străini) şi cursuri pentru pregătirea examenelor internaţionale: IELTS, Cambridge, TOEFL.

Orele sunt susţinute de cadre didactice autorizate.

În cadrul cursurilor oferite de CLSFC se lucrează în general pe grupe formate din minim 12 persoane și maxim 18 persoane. Cursurile de limbi străine sunt structurate pe module de 30 de ore şi durează aproximativ 8 săptămâni, cu o cadenta de 4 ore/săptămâna. Centrul organizează cursurile în spaţiul Universităţii.

Programe

Cursurile se desfăşoară de luni până vineri, între orele 16.00 – 18.00 şi 18.00 – 20.00, în Corpul R (fosta clădire Romtelecom de pe strada Lăpuşneanu).

Perioada de desfăşurare a cursurilor este :

Sesiunea de toamnă:

Perioada de inscrieri: octombrie

Perioada de curs: noiemrbrie – ianuarie

Sesiunea de primavară:

Perioada de inscrieri: februarie

Perioada de curs: martie – mai

 

La încheierea fiecărui modul, cursanţii primesc un certificat de participare în care se precizează tipul şi durata cursului şi care descrie frecvenţa şi nivelul competenţelor dobândite, în conformitate cu standardele europene (conform CEFR – „Common European Framework of Reference” – Cadrul European Comun de Referinţă).

Tarife

Cursuri standard de limbi străine:

  • 290 lei pentru: studenţi, masteranzi, doctoranzi, angajaţi din cadrul Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza”, membrii Fundaţiei Alumni din cadrul UAIC, şomeri
  • 470 lei pentru salariaţi.

Cursuri de pregătire pentru examenele internaţionale IELTS, Cambridge, TOEFL:

  • 390 lei pentru: studenţi, masteranzi, doctoranzi şi angajaţi din cadrul Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi sau alte universităţi şi pentru membrii Fundaţiei Alumni UAIC şi şomeri;
  • 570 lei pentru salariaţi.

Tarifele sunt calculate pentru o grupă de minim 12 cursanți.

Înscrieri

Pentru înscrieri, vă rugăm să completaţi formularul de înscriere urmând linkul de mai jos:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdkaAcg4pcasbCrfZZZcday0wPEZWiXXSs1KSqT6ehz_PtFBg/viewform

Înscrierile se fac la biroul din locaţia cunoscută sub numele: „La Balenă” (la intrarea în Campusul „Titu Maiorescu” din Parcul Universităţii), de luni până joi, între orele 11.00 – 16.00 şi vineri, între orele 11.00 – 14.00.

Pentru informaţii suplimentare legate de cursuri şi vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon 0728 990 220 sau să ne scrieţi pe adresa office@conventus.ro