Catedra de Limba și literatura engleză şi Catedra de Limba și literatura franceză de la Facultatea de Litere, în parteneriat cu Facultatea de Geografie şi Geologie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie a Universităţii de Vest din Timişoara, anunţă a patra ediţie a Simpozionului Internaţional pentru Studenţi şi Tineri Cercetători InterCulturalia, eveniment bilingv online, care va avea loc în zilele de 14 şi 15 mai 2021.

Partenerii tradiţionali ai evenimentului sunt Centrul de Cercetare (Inter)culturală şi (Inter)lingvistică Linguaculture al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Centrul de reușită universitară al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (CRU UAIC), Fundaţia Alumni a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, British Council, Ambasada Franţei în România, Institutul Francez din România la Iaşi, Lectoratul Francez din Iaşi, Agenția Universitară a Francofoniei în Europa Centrală și Orientală (AUF en ECO), Asociația Română a Departamentelor Universitare Francofone (ARDUF), Centrul de Studii Canadiene din Iaşi (CSC), Asociația Studenților Francofoni din Iași (ASFI), Asociația Studenților Jurnaliști (ASJ), Asociația Medicală a Studenților Francofoni din Iași (AMSFI).

La această ediţie a Simpozionului InterCulturalia s-au înscris 114 studenţi la nivelele licenţă, masterat şi doctorat din 25 de universităţi situate în 12 ţări de pe 3 continente. Prelegerile în plen vor fi susţinute de profesori din Bulgaria, Germania, Macedonia de Nord, România, Scoţia, Turcia şi de studentul doctorand Andrei Neguţ de la Universitatea de Vest din Timişoara. Workshop-ul de pe data de 15 mai va fi coordonat de studenta doctorandă Cristina Chiusano din Uruguay.

Participanţii şi invitaţii se vor bucura de un tur virtual al Iaşului, al cărui ghid va fi lect. univ. dr. Mihai Bulai, prodecan al Facultăţii de Geografie şi Geologie.

InterCulturalia este un eveniment în care se intersectează nu doar diversităţile culturale, ci şi unghiurile de abordare a interculturalităţii şi transculturalităţii din perspectiva mai multor domenii. Tema ediţiei 2021, “Transculturalism and Cultural Confinements / Transculturalité et confinements culturels”, invită la reflecţii asupra raporturilor dintre transculturalitate şi izolare în contextul global al pandemiei.

Vezi aici programul evenimentului.