În decursul acestei săptămâni, la nivelul Biroului Alumni și inserție pe piața muncii din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) s-au primit mai multe întrebări referitoare la situația Ceremoniilor de Absolvire pentru Promoția 2020, având în vedere contextul actual în care ne aflăm, cauzat de COVID-19.

Începând cu data de 13 martie 2020, activitatea didactică și de cercetare la UAIC se desfășoară online, ca urmare a deciziei Consiliului de Administrație al UAIC de a suspenda activitățile didactice față în față. Această decizie este valabilă pe toată durata stării de urgență, instituită de Președintele României în data de 16 martie 2020, pentru o durată de 30 de zile.

Având în vedere faptul că nu există informații actualizate cu privire la reluarea activităților didactice față în față, după încheierea stării de urgență (după data de 16 aprilie), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași nu se poate pronunța în acest moment cu privire la amânarea sau anularea Ceremoniilor de Absolvire programate să aibă loc în lunile mai-iunie-iulie 2020, la nivelul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Conducerea UAIC a întreprins o serie de măsuri de protejare a studenților și a angajaților instituției, punând pe prim plan sănătatea și integritatea acestora. După noi informări care vor veni din partea autorităților centrale, se vor identifica împreună cu reprezentanții studenților din anii terminali cele mai bune soluții privind organizarea sau adaptarea Ceremoniilor de absolvire, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță.

Biroul Alumni și inserție pe piața muncii continuă să aibă o comunicare constantă cu reprezentanții specializărilor și facultăților care au ales să organizeze Ceremoniile de Absolvire prin intermediul Fundației „ALUMNI-Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi”. Persoana de contact este Șerban Vornicu, Șef Biroul Alumni și inserție pe piața muncii (serban.vornicu@uaic.ro).

Recomandăm să rămâneți calmi, să vă axați pe asimilarea materiei pe care o parcurgeți împreună cu profesorii pe canalele online și să respectați cu strictețe toate recomandările autorităților.