În perioada  5 – 9 septembrie 2019, patru studenți și un cadru didactic de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), împreună cu 10 elevi de la Liceul „Miron Costin” din Pașcani – Iași,  au participat la Finala Campionatului Europen  din cadrul Proiectului  Erasmus + „Anti Bullying Beach-Golf Contest”, organizată în Pescara, Italia, de Federația Internațională de Beach-Golf (BGSA) și co-finanțată de Uniunea Europeană.

Cu un total de 240 de puncte acumulate la 12 probe sportive, ieșienii au ocupat la final locul VI  dintr-un total de 15 țări participante.

Primele cinci locuri au fost ocupate de Franța, Italia, Turcia, Malta, Portugalia, echipa României devansând țări ca Olanda, Belgia, Spania, Lituania, Bulgaria, Slovenia, Croația și Grecia.

„Reprezentând România, UAIC și orașul Iași, toți participanții am dat dovadă de ambiție, curaj, determinare, participând cu interes și cu dorința de a acumula cât mai multe puncte în competiția directă cu celelalte țări.

Îmi felicit echipa selecționată atât din rândul elevilor, cât și din rândul studenților, care s-a ridicat de multe ori la nivelul Turneului Final de Campionat European.  Atât elevii, cât și studenții,  au avut de câștigat  pe plan sportiv, dar și pe plan personal. Prin promovarearea fairplay-ului în competiție, sunt convins că am reușit să stabilim punți de comunicare și relații de prietenie pe termen lung cu ceilalți participanți din Europa” , a declarat Lect. univ. dr. Florin Nichifor.

Această competiție a fost organizată în faza a doua a Proiectului  Erasmus + „Anti Bullying Beach-Golf Contest”. În prima parte a proiectului, desfășurată în perioada  2 – 9 martie 2019, tot la Pescara, Italia, cei patru reprezentanți ai UAIC (studenții: Radu Adriana, Călin Ana-Maria, Bucătariu Robert, Balan Cosmin și Lect. dr. Florin Nichifor), alături de reprezentanți ai celorlalte 14 universități europene au participat la un program de combatere a fenomenului Bullying prin jocuri sportive – beach golf. De asemenea, în perioada aprilie  – august 2019,  au fost selecționați și antrenați 10 elevi de la Liceul „Miron Costin”  din Pașcani – Iași, cu vârsta cuprinsă între 15  și 19 ani, dintr-un număr de aproximativ 400 elevi.