A 5-a Conferință Internațională Interdisciplinară dedicată vieții și operei lui C. S. Lewis: „Din această lume și din alte lumi”

Loading Evenimente

În perioada 18-20 noiembrie 2021, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează cea de-a 5-a Conferință Internațională Interdisciplinară dedicată vieții și operei lui C. S. Lewis: Of This and Other Worlds/Din această lume și din alte lumi.

A cincea conferință C. S. Lewis – Of This and Other Worlds este centrată pe autorul britanic și spiritele afine din lumea academică și literară în calitatea lor de creatori de lumi. Întreaga sa operă stă mărturie fascinației sale pentru universuri alternative, de la studiile de explorare a literaturii medievale, cu miturile sale inegalabile și simbolismul său enigmatic, până la ficțiune și science fiction, trecând prin scrierile de apologetică, unde creștinismul este văzut ca un regat paralel, cu un rege care trebuie să fie repus în drepturi într-un „teritoriu ocupat de inamic”. De la durere la iubire, prin credință și imaginație, C. S. Lewis a deschis un spectru de realități care invită la explorare și reflecție. Volumul de eseuri scrise de Lewis la care se face aluzie în titlul conferinței din acest an are în vedere atât această lume, cât și altele: „acest” tărâm, pe care îl locuim, este un necesar, inevitabil punct de plecare pentru orice exploratori, cuceritori, pelerini, chiar și refugiați către,din sau în acele „alte” lumi.

Cei care doresc să se aventureze în explorarea lumilor imaginare create de C. S. Lewis și spiritele afine sunt invitați să participe cu lucrări în domeniile semiotică, naratologie, studii literare (cu un accent special pe genul fantasy, pe lumile posibile în structurile lingvistice, la intersecția dintre semantica referențială și studii despre ficțiune), traducere (provocarea de a traduce genul fantasy pentru cititori de diferite vârste și efectul asupra recepției acestuia), filosofie, logică, teologie, studii culturale, arte, incluzând aici orice posibilă permutare interdisciplinară.

Participanții interesați sunt invitați să trimită Comitetului Conferinței un rezumat de 200-250 de cuvinte, prin intermediul organizatorilor: Dr. Rodica Albu (rodica.albu@gmail.com), Dr. Denise Vasiliu (denise_vasiliu@yahoo.com), Dr. Teodora Ghivirigă (teoghivi@yahoo.com) .

Înscriere:

  • termen limită pentru depunerea propunerilor: 15 septembrie 2021
  • confirmarea de acceptare: 20 septembrie 2021

Lucrări prezentate în cadrul conferinței vor fi selectate și publicate în volumul conferinței sau în revista Linguaculture a Centrului Linguaculture al Facultății de Litere.

 Taxe:

   Reducere pentru înscriere de tip early bird (înainte de 1 octombrie 2021)

  • * €170 / $200 / 300lei * * pentru participanții cu o lucrare prezentată la conferință*
  • * 75 € / 100 $ / 150 LEI pentru însoțitori fără lucrare**

Taxa de conferință include participarea la toate sesiunile conferinței, dosarul conferinței, pauzele de cafea și pauzele de prânz.

  • * taxa specială pentru studenții români cu lucrare înscrisă: 150 LEI
  • ** taxa specială pentru studenții români fără lucrare: 50 LEI
  • *** taxa specială pentru participanți fără pauze de cafea și prânz: 50 LEI

Locații: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Academia Română – Filiala Iași, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași

 Evenimente sociale asociate Conferinței (mai multe detalii în perioada următoare):

  • cina festivă pe 18 noiembrie
  • eveniment cultural pe 19 noiembrie
  • excursie de o zi la obiective turistice românești de interes pe 20 noiembrie

Înscrieri la adresa: http://simpozioncslewis.blogspot.com/p/registration_10.html