Proiectul EC2U – European Campus of City Universities

– alte oportunități –

Science Battle este o competiție veselă între mai multe universități europene care pune în evidență cum abordează cercetătorii o nouă problemă. Echipe de cercetători de la mai multe universități, inclusiv Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, vor primi aceeași întrebare de la public și se vor întrece în a găsi un răspuns cât mai interesant.

Evenimentul are loc pe 30 septembrie, între orele 16:00 și 19:00.

Urmărește evenimentul online aici.

Dacă vrei să participi fizic, te așteptăm să faci parte din audiență și să încurajezi cercetătorii! Vino la: Serviciul Relații Internaționale, Corp A, et. 1. 

Te invităm să îi vezi și să îi susții pe cercetătorii din Iași, care vor intra în competiție cu cei de la Universitățile din Coimbra, Jena și Salamanca!

Echipa UAIC este formată din: Lect. univ. dr. Corina Barbaros (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice), Lect.univ.dr. Lucian Fusu (Biologie), ACS Laura Hroștea (Departamentul de Științe Exacte și Științele Naturii), Lect. univ. dr. Alexandru Maxim (FEAA), Conf.univ.dr. Brîndușa Alina Petre (Chimie) și Lect. univ. dr. Lucian Roșu (Geografie).

Scopul SciBattle este de a pune în evidență cercetătorii, modul în care gândesc și de a demistifica imaginea uneori inabordabilă pe care o pot avea universitarii. Deși este prezentat ca o competiție, spiritul este unul non-competitiv. Adevăratul scop este de a arăta modul în care oamenii de știință abordează noile dileme și cum diverse discipline pot contribui la un răspuns. Chiar și atunci când este puțin probabil ca întrebările să fie rezolvate în timpul acordat, scopul este de a arăta cum abordează cercetătorii o nouă dilemă.

În perioada 4-7 aprilie 2022, studenți din universitățile alianței EC2U (https://ec2u.eu/) se vor întruni la Pavia pentru a descoperi noi oportunități de dezvoltare, pentru a dobândi noi competențe în antreprenoriat și a-și dezvolta spiritul de lucru într-o echipa internațională.

La eveniment pot participa 3 studenți UAIC, indiferent de domeniul de studiu, iar costurile deplasării vor fi acoperite din bugetul proiectului EC2U.

Înscrie-te până pe 20 februarie: https://forms.office.com/r/27xEdhyEjq

Mai multe detalii poți afla de pe pagina evenimentului: https://ec2u.eu/come-to-the-1st-ec2u-entrepreneurial-week/

Participă la cursurile online organizate în cadrul EC2U Entrepreneurial Academy și descoperă noi oportunități antreprenoriale într-un context european.

Cursurile au loc în fiecare marți la ora 16:00 CET. Acestea sunt gratuite și deschise tuturor studenților și tinerilor cercetători din universitățile partenere EC2U.

Studenții de la toate disciplinele sunt bineveniți, deoarece competențele antreprenoriale se aplică tuturor disciplinelor și tuturor sferelor vieții.

Dacă ești student la UAIC și vrei să afli mai multe despre antreprenoriat, te invităm să participi la cursurile online, la activități organizate în cadrul EC2U Entrepreneurial Academy ce îți vor dezvolta abilitățile de lucru în echipă și la una dintre Săptămânile Antreprenoriale găzduite de una dintre cele șapte universități EC2U. În cadrul Săptămânilor Antreprenoriale studenții EC2U se reunesc timp de câteva zile pentru a celebra inovația transdisciplinară, lucrul în echipă și antreprenoriatul.

Vezi mai multe informații aici.

Dacă ești interesat să participi la cursurile online, te poți înscrie aici.