Studenții invită Iașul la spectacol în cadrul Festivalului Artei și Creației Studențești „Gaudeamus”
Liga Studenților Economiști (LSE), alături de Liga Studenților la Geografie și Geologie (LSGG), două asociații de voluntariat din Iași, organizează spectacolul „Toate viețile pe care le-am avut” în cadrul Festivalului Artei și Creației Studențești „Gaudeamus”
Spectacolul va avea loc joi, 28 martie 2024, începând cu ora 19:00, în cadrul Casei de Cultură a Studenților, iar intrarea este liberă.
Începe Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus”
Liga Studenților Economiști (LSE) și Liga Studenților la Geografie și Geologie (LSGG) s-au aliat și au pregătit diverse momente artistice, dans, teatru, interpretări vocale, aduse pe scenă, în premiera festivalului, de studenți și profesori din Facultățile de Economie și Administrarea Afacerilor și Geografie și Geologie ale Universității „Alexandru Ioan Cuza”.
Inspirată din romanul „Adam și Eva” al lui Liviu Rebreanu, povestea spectacolului urmărește 5 reîncarnări ale aceluiași cuplu pe de-a lungul secolelor, de la civilizațiile arhaice și până în prezent. Drumul parcurs de aceștia va fi presărat cu momente emoționante, puse la cale de 40 de studenți și profesori talentați. Aceștia vor interpreta momente de teatru dramatic și comic, muzică și coregrafie originală, dansuri populare și piese muzicale din repertoriul românesc și internațional. De asemenea, în incinta Casei de Cultură a Studenților vor fi expuse lucrări originale ale studenților, atât sub formă de picturi tradiționale și digitale, cât și fotografie.
Cea de-a X-a ediție a celui mai iubit festival studențesc
Spectacolul nu ar fi fost posibil fără ajutorul Casei de Cultură a Studenților, care organizează anual festivalul în cadrul căruia cei mai talentați studenți din Iași au oportunitatea de a apărea pe scenă în fața a sute de spectatori. Deși există și o latură de concurs între facultăți, focusul evenimentului este munca în echipă și stabilirea de prietenii între studenți, în contextul pregătirii unui moment cultural pentru toate vârstele. În spatele spectacolului „Toate viețile pe care le-am avut” există o echipă largă de studenți voluntari care lucrează concomitent la aspecte precum decor, costume, promovare și organizare, în scopul de a oferi gratuit mediului ieșean șansa de a descoperi „diamantele ascunse” din orașul universitar în care locuiesc.
Liga Studenților Economiști Iași (LSE Iași) reprezintă o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care are drept misiune susținerea și promovarea intereselor socio-profesionale ale studenților din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor. Asociația beneficiază de recunoaștere din partea Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, asumându-și un rol important în procesul de modernizare a învățământului superior, urmărind îmbunătățirea cadrului de desfășurare a activităților didactice.
Liga Studenților de la Geografie și Geologie Iași este o asociație studențească non-guvernamentală, apolitică și non-profit, ce are ca scop susținerea și promovarea intereselor socio-profesionale ale studenților din Facultatea de Geografie și Geologie Iași, sprijinirea activității de modernizare a învățământului geografic ieșean, precum și consolidarea relațiilor cu mediile universitare și de cercetare științifică din țară și străinătate.
Publicație : Bună Ziua Iași
Performanţă specială şi elegantă pentru Iaşul universitar. Prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu, rectorul USV Iaşi, a devenit membru al Academiei Române – EXCLUSIV
O nouă performanță specială şi elegantă pentru Iaşul universitar. Prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu, rectorul USV Iaşi, a devenit membru al Academiei Române.
Prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu, rectorul USV Iaşi, a devenit membru al Academiei Române
Propus de Secţia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, Adunarea Generală a Academiei Române desfăşurată astăzi, a hotărât, prin vot secret, admiterea profesorului Jităreanu în cadrul celui mai înalt for de ştiinţă şi cultură al ţării.
Rectorul USV Iaşi este unul dintre membrii comunităţii academice care, prin profesionalism, dedicare şi, nu ȋn ultimul rând, calitate umană, merită această poziţie şi face cinste acestei instituţii.
De asemenea, important de menţionat este faptul că în acest demers aparte a fost susţinut de întreaga filială Iași.
Vă aducem aminte că la finalul anului trecut, prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu a fost reales rector al USV Iași.
Activitatea prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu:
Rector al USV Iași: 2004 – 2012; 2020 – prezent
Președinte al Senatului USAMV Iași: 2012 – 2020
Decan al Facultăţii de Agricultură: 2000 – 2004
Preşedinte al Filialei Iaşi a Academiei de Ştiinte Agricole şi Silvice – din 2006
Publicație : Bună Ziua Iași și Ziarul de Iași
Doliu la UAIC Iaşi! Un cunoscut şi iubit profesor a murit
Lect. univ. dr. Marius Spînu, din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi a murit.
Universitarul care preda informatică economică şi matematică a suferit de o boală grea.
Publicație : Bună Ziua Iași și Ziarul de Iași
Concurenţă serioasă pentru funcţia decan al Facultății de Automatică și Calculatoare. A câştigat prof. Adrian Burlacu
Ieri, 20 martie, la Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) s-a desfășurat concursul public pentru selectarea decanilor celor 11 facultăți.
La nivelul fiecărei facultăți, Consiliul a avut obligaţia de a aviza minimum 2 candidaţi. Pentru funcția de decan de la cea mai râvnită facultate, de Automatică și Calculatoare (AC), a existat o competiție în adevăratul sens al cuvântului.
Au candidat prof.univ.dr.ing. Adrian Burlacu și conf.univ.dr.ing. Constantin Cătălin Dosoftei. Astfel, lupta a fost strânsă. Ambii și-au dorit la fel de mult să câștige competiția, cei doi având sprijinul comunității academice. Pe lângă activitățile didactice şi de cercetare ale contracandidaților, în cadrul departamentului de Automatică şi Informatică Aplicată, Cătălin Dosoftei este și director general al companiei Tech-Con. Prin urmare, au candidat profesori cu viziuni și experiențe diferite.
Rezultatul concursului
Concursul organizat în vederea ocupării funcţiei de decan a cuprins două etape: analiza dosarelor de candidatură și interviu, în vederea identificării gradului de îndeplinire a condiţiilor impuse funcţiei, care a avut loc ieri.
Membrii Comisiei au ales decanii facultăţilor prin vot deschis, majoritar. Decanii sunt aleși pentru un mandat de 5 ani, prin acest concurs public organizat, la nivelul facultăților, de către Rectorul confirmat şi sunt validați de Senatul universitar. În caz de egalitate, votul Rectorului este decisiv.
În cele din urmă, câștigător la AC a fost desemnat Adrian Burlacu (FOTO JOS). Acesta a declarat pentru ZDI că planul său managerial ar putea să le aducă, în special studenților, competențe utile.
,,Consider că acțiunile din planul managerial propus pot genera rezultate prin care Facultatea de Automatică și Calculatoare, parte a Universității Tehnice «Gheorghe Asachi» din Iași, să ofere studenților competențe relevante și actuale, precum și excelența în cercetare și inovare. A fost o competiție bazată pe idei și acțiuni de dezvoltare a potențialului facultății”, a declarat acesta.
Publicație : Ziarul de Iași
Se apropie primul eveniment dedicat peisagiștilor și horticultorilor, Garden Fest by USV Iași
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” își unește forțele cu sectorul antreprenorial horticol pentru a organiza o manifestare menită să celebreze și să promoveze profesia de peisagist și horticultor în inima comunității ieșene.
Garden Fest by USV Iași reprezintă un punct de întâlnire pentru antreprenori, specialiști, studenți și toți cei pasionați de horticultură și peisagistică.
Prin intermediul acestui eveniment, organizatorii își doresc să consolideze legăturile între comunitatea academică și profesioniștii din domeniu, să evidențieze importanța și frumusețea profesiei de peisagist și horticultor, să atragă atenția asupra rolului vital pe care Universitatea și absolvenții săi îl joacă în societate și să încurajeze participarea activă a comunității.
Manifestarea va avea loc în perioada 27-28 aprilie 2024, de la ora 10:00 la 18:00, pe Stadionul USV Iași, unde vor fi amplasate standuri de prezentare pentru companii și antreprenori, spații de expunere și vânzare produse și zonă de alimentație rapidă și cort pentru activități educative pentru copii.
Publicație : Ziarul de Iași
Serviciul de Informaţii Externe caută studenţi pentru a-i specializa în criptologie
Serviciul de Informații Externe derulează o campanie de recrutare în domeniul tehnic până pe 31 martie 2024.
Astfel, studenții la licență, master și doctorat pot aplica pentru următoarele poziții: ofițer exploatare cifru; ofițer criptologie; ofițer cercetare-dezvoltare software/hardware; ofițer evaluare criptografică; ofițer/subofițer administrare rețele de telecomunicații; ofițer cybersecurity; ofițer în domenii precum: tehnologia informației, inginerie mecanică și megatronică. Așa cum este precizat pe site-ul instituției, candidaților li se oferă posibilitatea de valorificare a aptitudinilor personale într-un mediu stabil; activitate interesantă, dinamică; promovarea în carieră pe baza competenţelor şi performanţelor proprii; formare profesională complexă; cursuri de perfecţionare limbi străine, posibilitatea de a desfăşura activităţi în exterior, în funcţie de performanţele profesionale şi necesităţile muncii, dar și alte beneficii.
Candidații interesați pot trimite email la adresa: resurse.umane@sie.ro
Publicație : Ziarul de Iași