Luni, 3 iunie 2024, Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea GEOANĂ, a efectuat o vizită la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), unde s-a întâlnit cu prof. univ. dr. Liviu-George MAHA, rectorul UAIC, și cu prof. univ. dr. Ovidiu Gabriel IANCU, președintele Senatului universitar.
Discuțiile s-au concentrat pe rolul educației și cercetării științifice în consolidarea securității internaționale, subliniindu-se faptul că acestea sunt piloni fundamentali pentru asigurarea unei securități durabile și pentru promovarea valorilor democratice.
Rectorul UAIC, prof. univ. dr. Liviu-George MAHA, a subliniat importanța acestei vizite: „Această întâlnire reflectă angajamentul nostru de a dezvolta parteneriate solide cu organizații internaționale de prestigiu și de a contribui la formarea unei generații de lideri capabili să facă față provocărilor globale.”
În cadrul întâlnirii, au fost abordate și subiecte legate de situația geopolitică actuală din regiune, inclusiv în ceea ce privește Republica Moldova. De asemenea, s-a discutat despre importanța sprijinului NATO pentru stabilitatea și securitatea acestei zone, subliniindu-se rolul esențial al cooperării regionale pentru contracararea potențialelor riscuri și amenințări comune.