Studenții Facultății de Fizică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au obținut cinci premii și o mențiune la Concursul Național Studențesc de Fizică „Dragomir Hurmuzescu” (olimpiada studențească), ediția a VIII-a, care a avut loc în data de 19 aprilie 2019, la Universitatea de Vest din Timișoara.

Echipa Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași s-a remarcat și în acest an prin performanțele de excepție obținute la acest concurs: două premii I prin Ștefan Bălăucă, anul I și Anastasia Railean, anul al IV-lea, un premiu II prin Adina Breaban, anul al IV-lea, două premii III prin Mălina Strugaru, anul I și Cristina Melnic, anul al III-lea și o mențiune prin Mihai Petrea, anul al II-lea.

La concurs au participat cei mai buni studenți din ciclul de licență de la toate Facultățile de Fizică din România, respectiv din Iași, București, Craiova, Cluj -Napoca și Timișoara.

Într-un clasament neoficial după numărul de premii, Facultatea de Fizică a UAIC a ocupat locul I, obținând jumatate dintre premiile acordate.

Mai multe informații sunt publicate la adresa : http://www.phys.uaic.ro/index.php/studenti/concurs-hurmuzescu/