Studenții reprezentanți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) s-au alăturat proiectului „Împreună facem fapte bune”, inițiat de Primăria Municipiului Iași, cu scopul de a susține administrația locală în lupta împotriva COVID-19.

Astfel, începând cu data de 30 martie, peste 30 de studenți voluntari de la UAIC participă la activități ce presupun sprijinul personelor aflate în dificultate, din orașul Iași, prin furnizarea de hrană, medicamente și alte bunuri de strictă necesitate, la domiciliul acestora. Prin implicarea într-o asemenea inițiativă, studenții UAIC dau dovadă de responsabilitate și spirit civic, venind în sprijinul persoanelor care nu se pot deplasa în afara locuinței: cele cu vârsta de peste 65 ani care nu au susținere din partea familiei sau apropiaților,  cele fără venituri, dar și persoanele sau familiile acestora care se află în izolare la domiciliu, care au nevoie de mâncare, medicamente sau alte produse. Prin implicare și participare activă,  Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași demonstrează că susține valori precum întrajutorarea, empatia și solidaritatea.

Echipa de studenți voluntari care coordonează proiectul din partea UAIC este formată din: Iustin Jalaboi (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor), Mădălin Cotic (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice), Mircea Meriacri (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice), Emanuel Buta (Facultatea de Teologie Ortodoxă) și Cristin Murafa (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor).

Studenții care doresc să se implice în acest proiect pot accesa pagina de facebook a studenților reprezentanți ai UAIC: https://www.facebook.com/StudentiReprezentantiUaic/