Revista presei, 7 septembrie 2017

„Cuza” scoate la concurs peste 500 de locuri la master

În perioada 7-9 septembrie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi organizează cea de-a doua sesiune de admitere pentru masterat la facultăţile şi specializările la care au rămas locuri libere după admiterea din iulie.

 

Potrivit instituţiei de învăţământ, vor fi scoase la concurs în jur de 515 locuri bugetate pentru potenţiali candidaţi români la master. La Facultatea de Biologie mai sunt disponibile un total de 61 de locuri, la Chimie – 42, la Facultatea de Drept pentru cetăţenii români locurile bugetate s-au ocupat încă din iulie, iar la taxă mai sunt disponibile 6 locuri, pe când la Economie şi Afaceri Internaţionale sunt disponibile un total de 175 de locuri. De asemenea, la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor mai sunt disponibile 330 de locuri, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – 64, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice – 222, Fizică – 102, Geografie şi Geologie – 80, Informatică – 16, Istorie – 67, Litere – 105, Matematică – 63, Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – 62, Teologie Ortodoxă – 109 locuri, iar la Facultatea de Teologie Romano-Catolică – 14 locuri.

Reamintim că admiterea din 2017 a înregistrat un număr record al înscrierilor. Astfel, la studii de master s-au depus un total de 2.348 de dosare. În următoarele zile, facultăţile vor afişa listele cu studenţii admişi, după care candidaţii acceptaţi sunt aşteptaţi să îşi confirme înscrierea la studii şi să semneze contractul de studii cu specializarea pe care o aleg.

Publicație : Evenimentul

 

 Proiect international destinat programelor de master în Finante, finalizat de Universitatea Cuza din Iasi

Proiectul INTQUANT – „Crearea unui semestru international pentru Programe de masterat în Finante cantitative„, derulat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi în colaborare cu universitati de referinta din Austria, Italia, Polonia si cofinantat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene (UE), s-a finalizat cu succes la finalul lunii trecute.

Implementat din septembrie 2014 la nivelul programului de masterat Finance and Risk Management (FRM) al Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA), parteneriatul strategic INTQUANT si-a îndeplinit obiectivul principal de crestere a gradului de internationalizare, relevantei si calitatii programelor de studii ale institutiilor europene de învatamânt superior implicate, prin îmbunatatirea calitatii mobilitatilor internationale studentesti.
Asta prin crearea unor optiuni de specializare atractive pentru masteranzi la finalul perioadei de studiu, precum si prin promovarea cooperarii cu sectorul financiar în scopul oferirii unei orientari practice în învatamântul academic. „În cei trei ani de implementare, 20 masteranzi FRM au beneficiat de burse din bugetul proiectului care au permis finantarea unor mobilitati pe termen scurt si au facilitat, astfel, participarea la programe intensive în managementul activelor Universitatea de Stiinte Aplicate din Viena, managementul asigurarilor Universitatea de Economie din Katowice si metode cantitative în finante Universitatea din Bologna. Totodata, FEAA de la UAIC a organizat în iulie 2016 si martie 2017, în parteneriat cu Biroul Modele de Rating si Parametri de Risc al unei importante banci comerciale, doua programe intensive în managementul riscului bancar care au reprezentat pentru peste 40 masteranzi ai universitatilor partenere în proiect o oportunitate unica de a lua parte la un eveniment international, de a aprofunda cunostintele în managementul riscului de credit si de a experimenta lucrul într-o echipa multinationala”, au transmis oficialii de la Cuza.

Proiectul a sustinut armonizarea curriculara a ultimului semestru al programelor de masterat implicate si finalizarea unor noi acorduri de diploma dubla, ceea ce a oferit oportunitatea, pentru patru masteranzi înrolati în programele Quantitative Asset and Risk Management (ARIMA) ale universitatilor partenere din Austria si Polonia, de a obtine diploma dubla, dupa sustinerea cu succes a lucrarii de disertatie la Universitatea Cuza în luna iulie 2017.

Publicație : Bună Ziua Iași

 

Mari