Loading Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Dl. Radek Sikorski, Senior Fellow la Harvard University, Ministrul de Externe al Poloniei în perioada 2007-2014, inițiator al Parteneriatului Estic, va susține vineri, 20 mai 2016, de la ora 10.00, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prelegerea „The Eastern Partnership under strain – time for a rethink?”.

Subiecte dezbătute: viitorul Parteneriatului Estic, criza ucraineană, tensiunile UE-Rusia, implicații regionale asupra statelor vecine din Europa Centrală și de Est, etc.

Intrarea este liberă, accesul fiind permis până la ora 09:20 (parter) și 09:30 (balcon).

Evenimentul este organizat de Centrul de Studii Europene din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în cadrul conferinței  internaționale EURINT 2016.  Scopul celei de-a cincea ediții a conferinței EURINT este de a oferi un cadru propice pentru dialog, pentru transmiterea ideilor și înțelegerea mai bună a provocărilor cărora UE trebuie sa le facă față în contextul redefinirii „Politicii de vecinătate” și a conflictului din Ucraina.

La această ediție vor participa unii dintre cei mai cunoscuți experți din domeniu, cercetători, membrii ai societății civile din Uniunea Europeană, din