Concurs de scriere de romane poliţiste pentru studenți

 Studenţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi au posibilitatea de a se înscrie la o competiţie naţională care promovează romanul poliţist, cel poliţist belgian francofon în special, într-un concurs naţional de scriere de literatură poliţistă care se adresează în special studenţilor.

Concursul poartă numele de „cerneală neagră“, se de­sfăşoară până pe 23 aprilie, fiind organizat de Delegaţia generală Valo­nia-Bruxelles la Bucureşti, împreună cu Crime Scene Press şi Romanian Crime Writers Club.

La competiţie se pot înscrie toţi studenţii de naţionalitate română, condiţia fiind să fie îns­crişi într-o universitate din România, publică sau privată. Fiecare participant poate trimite un singur text, la alegere în română sau franceză.

Tex­tele vor avea maximum cinci pagini, 10.000 de semne, font Times New Roman de 12, şi vor fi scrise doar în cele două limbi agreate.

Până pe 23 aprilie, ora 24.00, textele pot fi tri­mise doar în format electronic la adresa de e-mail concursromanpolitist@gmail.com.

„Cele mai bune trei texte în limba română şi cele mai bune trei texte în limba franceză vor fi recompensate cu premii. În funcţie de numărul de texte primite şi de calitatea acestora, cele mai bune 15 vor fi publicate într-o colecţie de povestiri la editura Crime Scene Press“, au precizat organizatorii.

 Publicație : Ziarul de Iași

 

PATANIA spectaculoasa a doi straini, din tari exotice, la Iasi. DECLARATII SPUMOASE

  • Iasul devine, usor-usor, din ce in ce mai cosmopolit si mai atractiv inclusiv pentru tineri ajunsi aici de la mii de kilometri departare • In acest context, savuroasa este si experienta pe care au trait-o in urbe si doi tineri veniti din tari exotice anume Malaesia si Vietnam • Este vorba de Chok Men Fei si Binh Thi Tah Ngo • Cei doi, prezenti la o manifestare organizata de Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi Iasi, au dezvaluit ceea ce a insemnat pentru ei, contactul cu Romania  

Echipa Prorectoratului Relatii Internationale de la Universitatea Tehnica (TUIASI) Gheorghe Asachi din Iasi (TUIASI) a organizat, la mijlocul acestei saptamani, un eveniment ce a reprezentat o pledoarie pentru programele de tip Erasmus +, pentru deschiderea pe care acestea o aduc atât la nivel personal, cât si profesional, tuturor studentilor institutiei de învatamânt superior tehnic.

Astfel, in Sala de Conferinte din Corpul T, peste 80 de persoane, studenti români, interesati sa plece cu un program de studiu sau de practica în tari europene sau exotice, precum Vietnam sau Indonezia, cadre didactice si personal administrativ, care pot beneficia de aceste granturi, dar si studenti incoming, care studiaza la TUIASI, au participat la evenimentul „Erasmus Open Doors„.
Aventura a doi tineri, la Iasi, din Vietnam si Malaesia
De aratat ca, la nivel de finantare, pentru o mobilitate de practica se ofera burse lunare de 700 de euro, iar pentru cele de studiu, de 500 de euro. Daca cei care pleaca cu Erasmus sunt bursieri ai TUIASI, ei vor beneficia de cuantumul bursei din tara pe perioada studiilor în strainatate. In acest context, savuroasa este si experienta pe care au trait-o in urbe si doi tineri veniti din tari exotice anume Malaesia si VietnamBinh Thi Tah Ngo este venita la Politehnica ieseana tocmai din Vietnam si a povestit ca a luat decizia de a veni tocmai in Moldova, cu sprijinul parintilor si cu dorinta de a încerca o noua experienta.
„De ce am venit aici? Nu stiu exact sa explic. Puteam alege între Scotia, Italia sau alta universitate din România. Nici nu stiu de ce am fost aleasa – am avut o alta colega care a fost respinsa. Însa eu am ales Iasul datorita Universitatii Tehnice, vreau sa învat ceva nou, vreau sa fiu un student care si învata, nu doar calatoreste cu Erasmus. Multi oameni, înca traiesc cu impresia ca Vietnamul este o tara cuprinsa de razboi doar ca nu e asa, iar cultura si, în special, arta culinara care exista acolo este una speciala”, a povestit Tah Ngo.
Alaturi de aceasta, Chok Men Fei, din Malaesia, le-a povestit colegilor si profesorilor ca în România este mult mai frig decât s-ar fi asteptat, atât în timpul toamnei, cât si în primavara.
„Iarna mai ales este îngrozitor de rece. Îmi place în România, însa, cred ca fotografiile realizate si trimise acasa, spun totul. Va multumesc pentru sprijin. Românii sunt calzi si primitori, îmi place foarte mult salutul vostru – «buna ziua», este mult mai cald decât cel din tara mea”, a spus Chok Men Fei.
„Când ma duc într-un loc nu trebuie sa astept sa vina lumea la mine”
Pe acest plan, prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu Relatiile internationale, la Politehnica ieseana a transmis ca motto-ul întregului program este acela de deschidere, pentru toti studentii, masteranzii, doctoranzii, personalul didactic sau administrativ care este interesat sa plece într-o experienta noua într-o universitate partenera a TUIASI.
„Programul Erasmus stârneste multe sentimente, dar multe dintre ele sunt prejudecati… Aceste prejudecati vorbesc despre puncte slabe ale programului, dar ele se refera, de fapt, la noi. Cautam în el perfectiunea, însa nu o vom putea atinge. Nu pentru ca nu exista neaparat, ci pentru ca perfectiunea reprezinta altceva pentru fiecare dintre noi. Programul este unul deschis celor care au în ei un motor care functioneaza cu o benzina nu neaparat financiara, ci cu una în sensul în care viata se deschide ca perspective. Iesim din gaoacea care se numeste camin, oras, prietenii pe care deja îi avem, facultatea la care suntem, viata la care ne gândim ca o avem, parintii si profesorii nostri”, a marturisit Lungu.
De asemenea, in fata tinerilor, prorectorul a insistat si asupra faptului ca o comunitate spre care se îndreapta un beneficiar al granturilor Erasmus nu este una care sa te îmbratiseze din prima, ci care îti poate oferi si o doza semnificativa de indiferenta. Pe acest plan, studentii au fost încurajati sa se pregateasca sa traiasca singuri într-o alta lume, dar si sa încerce sa creeze o comunitate în jurul lor.
„Când ma duc într-un loc nu trebuie sa astept sa vina lumea la mine. Ma duc acolo si nu are nimeni obligatia sa îmi faca mie viata frumoasa. Trebuie sa faceti primii pasi si, daca nu reusiti, sunt mii de oameni cu care poti comunica. În acest sens exista si asociatia Erasmus Student Network «ESN» – un fel de casa a celor departe de casa, care sunt foarte inimosi si saritori”, a tinut sa scoata in evidenta, prof. univ. dr. ing. Irina Lungu.
Cu functioneaza programul Erasmus la TUIASI
În ceea ce priveste functionarea exacta a programului, prorectorul a spus ca programul Erasmus dureaza, practic, un întreg an calendaristic. Acesta începe de pe 1 octombrie si se termina pe 30 septembrie. Fiecare student are posibilitatea de a beneficia într-un ciclu de studiu – licenta, master sau doctorat – de o mobilitate de studiu si una de practica, timp de maximum 12 luni. Singura restrictie este la nivelul studentilor de anul I, care vor putea merge abia din vara în mobilitati de practica, si în cele de studiu din anul al II-lea.
Cei interesati trebuie sa dea un test on-line de competente lingvistice înainte si dupa mobilitate, pentru a vedea progresul la nivelul cunoasterii limbii, daca acesta va exista, iar printre criteriile de selectie conteaza rezultatele academice bune, o scrisoare relevanta de motivatie si un dosar de concurs bine întocmit.

Publicație : Bună Ziua Iași

 

Valoroasa manifestare stiintifica la Facultatea de Medicina de la USAMV Iasi

În perioada 4-12 martie 2017, la Facultatea de Medicina Veterinara din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMVIasi, se desfasoara Scoala intitulata „Scientists together for vectors and vector-borne disease research – an intensive laboratory training course”, actiune organizata în cadrul proiectului „Arbovirus Monitoring, Surveillance and Research-capacity building on mosquitoes and biting midges – AMSAR”, finantat de catre Swiss National Science Foundation (SNFS) si Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC) în cadrul programului de parteneriat international SCOPES.
Partenerii acestui proiect sunt: National Centre of Vector Entomology-Institute of Parasitology, VetSuisse Faculty, University of Zurich, Elvetia (coordonator), Departamentul Sanatate Publica, Facultatea de Medicina Veterinara, USAMV Iasi, Romania, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii, Tulcea, Romania, Department of Ruminants and Swine Diseases, Faculty of Veterinary Medicine, University of Belgrade, Serbia.
„La aceasta actiune participa 20 de cursanti din România si Serbia precum si conferentiari din Elvetia: Cornelia Silaghi, Alexander Mathi), Serbia, Ana Vasic, Predrag Simeunovic si România: Gheorghe Savuta, Dragos Anita, Luanda Oslobanu, Marius Niculaua. În prima zi au fost prezentate notiunile teoretice si metodologia ce va fi abordata în cadrul aplicatiilor practice, cu teme cum ar fi: identificarea morfologica a insectelor cu rol de vectori, principii de biologie moleculara, analiza sângelui, principii de bioinformatica si analiza de secvente. În urmatoarele patru zile au avut loc activitati practice în laboratoarele FMV Iasi, organizate în patru grupe de lucru, cu examinarea probelor recoltate în anul 2016 în cadrul Scolilor de Vara ce au avut loc în Serbia – Stara Planina si România – Tulcea. Aceste activitati practice au vizat identificarea morfologica a insectelor-vector, teste serologice, extractii de ADN si ARN, identificarea insectelor prin PCR conventional, detectia de agenti patogeni (WNV) prin PCR în timp real”, a declarat prof. univ. dr. ing. Gheorghe Savuta, decanul de la Medicina Veterinara.
Programul se va încheia astazi, 11 martie, cu o conferinta deschisa publicului, intitulata „Vectorii si bolile vectoriale – o amenintare reala pentru sanatatea publica!”.

Publicație : Bună Ziua Iași

 

Zeci de elevi ai Colegiului National, in vizita educationala la Universitatea Tehnica din Iasi

Un grup de 40 elevi ai Colegiului National Iasi au vizitat, in scop educational, Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial de la Universitatea Tehnica (TUIASI) Gheorghe Asachi, ca parte a activitatilor desfasurate de catre unitatea de invatamant in cadrul programului „Scoala Altfel„. Acestia au fost insotiti de un numar de cadre didactice de la National, delegatia fiind condusa de catre profesorul Costel Gologan.
„La facultate, elevii au fost intampinati de catre prof. univ. dr. ing. Catalin Gabriel Dumitras, in Amfiteatrul MUS 1, care le-a prezentat un scurt istoric al facultatii, cat si o descriere a domeniilor de inginerie industriala si mecanica. Acestia au fost impartiti ulterior in grupe de lucru si au vizitat departamentele facultatii – Tehnologia Constructiilor de Masini, Masini Unelte si Scule, Mecanica Fluidelor, Masini si Actionari Hidraulice si Pneumatice si Fizica.
„Vizita acestora a fost una antrenanta, elevilor fiindu-le prezentat tunelul aerodinamic nestationar, care este unicat in tara. Apoi, acestia au realizat o serie de experimente cu un laser la departamentul Fizica, au realizat masuratori cu un echipament de mare precizie MITUTOYO cu comanda numerica, le-au fost prezentate modele 3D de autoturisme realizate de catre studentii facultatii si au vazut o serie de alte echipamente precum – masina de prelucrat prin electroziune, un echipament de taiat cu laser, masina de lipit cu ultrasunete si masina de injectie mase plastice”, au transmis oficialii TUIASI.

 Publicație : Bună Ziua Iași

Opera lui Eliade, celebrată la „Cuza”

Catedra de Literatură română „G. Ibrăileanu” din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi organizează joi, 16 martie, Colocviul „Mircea Eliade: un român în elita mondială a culturii. 110 ani de la naştere”.

Evenimentul ştiinţific de impact cultural şi educaţional îşi propune să aducă în atenţia participanţilor opera marelui savant român. Evenimentul academic va fi găzduit de Sala Senatului, în intervalul orar 12.00 – 14.00.

Publicație : Evenimentul

 

Conferinta internationala – „Uniunea Europeana – crize si granite in secolul XXI”, la Universitatea Cuza din Iasi

Departamentul de Stiinte Politice, Relatii Internationale si Studii Europene si Departamentul de Cercetare din cadrul Facultatii de Filosofie si Stiinte Social-Politice a Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi, organizeaza pe 19 mai 2017, conferinta internationala intitulata „Uniunea Europeana – crize si granite în secolul XXI„. Conferinta încurajeaza schimbul de idei si teme interdisciplinare între participanti, prin contributii noi, studii de caz, abordari teoretice.
Scopul manifestarii este acela de a sustine si încuraja dezbaterea academica, precum si de a crea retele de cercetare la nivel national între studentii, doctoranzii sau specialistii interesati de subiectele conferintei. Formatul evenimentului va cuprinde doua sectiuni distincte dedicate atât studentilor si masteranzilor «dezbatere», cât si una care va aprofunda temele si preocuparile puse în discutie de catre doctoranzi, post-doctoranzi, cercetatori, specialisti sau cadre didactice”, arata organizatorii.
De asemenea, în functie de numarul participantilor, diversitatea temelor si propunerile acestora, se vor putea organiza paneluri si workshop-uri tematice. Totodata, exista posibilitatea realizarii unor dialoguri prin videoconferinta (Skype) pentru prezentarea lucrarilor si/sau dezbateri pentru temele puse în discutie.

Publicație : Bună Ziua Iași

 

Cursuri de comunicare in Limba ebraica moderna, la Facultatea de Litere din Iasi

Facultatea de Litere anunta înscrieri deschise la cursul de comunicare în Limba ebraica moderna. Acesta presupune cunostinte anterioare de Limba ebraica, nivelul A1.1 si se desfasoara modular, în datele de 24-25 martie, 12-13 mai, 19-20 mai si 2-3 iunie 2017. Înscrierile se fac la adresa de e-mail ebraica.iasi•gmail.com.
Cursul este deschis tuturor studentilor Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi. Ebraica este o Limba semitica – parte din familia de limbi afro-asiatice (hamito-semitice) – vorbita de peste cinci milioane de oameni în Israel si folosita ca limba rituala si de studii religioase în comunitatile evreiesti din lume. În Israel este una din cele doua limbi de stat: ebraica, majoritara si araba, minoritara. Limba ebraica este considerata „limba sfânta”, atât a religiei iudaice, cât si a crestinismului, ca limba a Vechiului Testament.

Publicație : Bună Ziua Iași

 

Marea SPORTIVA, Gabriela Szabo le-a vorbit studentilor de la Universitatea Tehnica din Iasi despre cum poti ajunge manager de succes

  • Cunoscuta alteta Gabriela Szabo, fost ministru al Tineretului si Sportului, s-a întâlnit saptamana trecuta, cu reprezentantii Universitatii Tehnice – TUIASI Gheorghe Asachi din Iasi • Actiunea a avut loc alaturi de reprezentanti ai firmei de recrutare Adecco, pentru a pune bazele unui parteneriat care va aduce posibilitati de internship platit pentru studentii politehnisti la cele mai importante companii din intreaga Moldova.


Gabriela Szabo
, fost ministru al Tineretului si Sportului, s-a întâlnit saptamana trecuta, cu reprezentantii Universitatii Tehnice (TUIASI) Gheorghe Asachi din Iasi! Evenimentul a avut loc alaturi de reprezentanti ai firmei de recrutare Adecco, pentru a pune bazele unui parteneriat care va aduce posibilitati de internship platit pentru studentii politehnisti la cele mai importante companii din intreaga Moldova.
Actuala angajata a companiei, fosta mare campioana europeana, mondiala si olimpica a României s-a întâlnit întâi cu conducerea universitatii, reprezentata prinprof. univ. dr. ing. Dan Cascaval, rector, si prof. univ. dr. Cezar Oprisan, prorector responsabil de relatia cu studenti. Au mai participat si Alexandru Donici, branch mananger Adecco Iasi repectiv Andrei Gazea, reprezentantul studentilor în Consiliul de Administratie (CA) al TUIASI.
„În afara de satisfactia deosebita pe care o avem ori de câte ori constatam ca partenerii nostri recunosc si apreciaza calitatea educatiei tehnice din Politehnica ieseana, în plan personal am avut marea bucurie sa o întâlnesc pe doamna Gabriela Szabo, unul dintre cele mai remarcabile exemple de daruire totala pentru un tel nobil, un om a carui modestie a ramas nealterata de succes sau de functii. Pe de alta parte, semnalele si solicitarile primite de la diferite firme din tara ne confirma evolutia fireasca a societatii românesti, societate care se pare ca a înteles ca aceasta evolutie nu este posibila fara ingineri. Aceasta întâlnire a deschis calea unor colaborari concrete, dumnealor oferindu-se sa faciliteze studentilor nostri accesul la stagii de internship la diferite companii, stagii de practica, precum si sa devina un liant între universitatea noastra si angajatori. Având în vedere renumele si experienta Adecco, sunt convins de succesul acestui parteneriat”, a transmis rectorul Cascaval.
Mai departe, Szabo le-a vorbit tinerilor despre implicare si dedicare în sport, explicându-le ca, atunci cand s-a lasat de sport a hotarât sa se îndrepte catre educatie si a constientizat cât de importanta este aceasta în rândul tinerilor. Cu cei de la Adecco colaboreaza de un an de zile si coordoneaza în prezent patru proiecte de responsabilitate sociala. Celor 80 de tineri din Sala de Conferinte din Corpul T al Universitatii Tehnice le-a vorbit despre un proiect pe care-l lanseaza compania, CEO1Month, care-i încurajeaza pe studenti sa candideze pentru a deveni directorul general al companiei Adecco pentru o luna si sa lucreze umar la umar cu actualul manager.
„Sunt statistici care pe mine m-au îngrijorat, anume ca 40 la suta dintre angajatori, nu doar în România, ci international, evita si pun o bariera – nu angajeaza din cauza lipsei de experienta a tinerilor. Asa ca Adecco desfasoara aceasta campanie la nivel international. Totul depinde de vointa si de tenacitatea voastra de a face ceea ce va place. De fiecare data când cobori sau cazi trebuie sa stii sa te ridici din nou”, a reliefat fost sportiva.
De reamintit ca, pe 26 aprilie 2017, va avea loc o etapa locala a acestei competitii, primii zece studenti care se vor înscrie vor petrece o zi la sediul Adecco, având acelasi program de lucru ca angajatii companiei.

Publicație : Bună Ziua Iași

 

Cerere de acreditare pentru programe în limba engleză, la UMF

 Facultatea de Bioinginerie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a cerut acreditare de la Agenţia Română pentru Asigurare Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) pentru două programe de studiu în limbă engleză, unul la nivel de licenţă şi unul pentru master. 

Cel de la licenţă se va numi Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, iar masterul va purta numele de Biomedical Engineering. „Formarea de specialişti fiziokinetoterapeuţi înalt calificaţi reprezintă o cerinţă obligatorie pentru asigurarea unor tratamente de calitate în instituţiile medicale, baze de tratament şi recuperare din policlinici şi spitale, în staţiuni balneoclimaterice, cabinete şi servicii private de refacere şi recuperare, în instituţii de ocrotire şi asistenţă socială, sanatorii şi centre speciale de tratament pentru copii, situate în spaţiul UE, şi nu numai“, a declarat prof.dr. Anca Galaction, decan al Facultăţii de Bioinginerie de la UMF.

Despre programul de master, aceasta a precizat că domeniul în care vor fi pregătiţi tinerii care vor urma Biomedical Engineering este una a viitorului, spre care se îndreaptă multe centre de învăţământ şi de cercetare din lume. „Iniţierea programului de studii de masterat Biomedical Engineering este oportună în contextul în care, la nivel naţional şi european, domeniul bioingineriei, al aplicaţiilor moderne în medicină, sunt considerate o prioritate, atât pentru dezvoltarea sectorului economic, cât şi pentru dezvoltarea sectorului de învăţământ/cercetare şi, nu în ultimul rând, pentru a creşte calitatea vieţii prin furnizarea de servicii medicale competente“, a completat decanul.

Prof.dr. Anca Galaction a precizat că au exista în trecut solicitări pentru studii de master în limba engleză, fiindcă candidaţii nu au putut aplica la programele existente din cauza dificultăţilor de a învăţa limba română. „Candidaţii vizaţi pentru specializarea Balneofiziokinetoterapie şi recuperare în limba engleză pot proveni din ţările europene, din Orientul apropiat, dar şi din zona de nord a Africii, şi care doresc să obţină o diplomă recunoscută în cadrul Comunităţii Europene. O altă filieră de viitori studenţi pentru această specializare ar putea fi reprezentată de elevii din ţările europene ce nu au avut acces la specializarea în ţările proprii“, a adăugat prof.dr. Anca Galaction. Aceasta a mai specificat că un studiu realizat de World Confederation of Psysical Therapy arată că cererea de specialişti fizioterapeuţi este în continuă creştere, şi că UMF Iaşi este singura instituţie din România indicată la nivelul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care pregăteşte specialişti în domeniul bioingineriei.

Publicație : Ziarul de Iași

Prezentare a programelor Erasmus, la aniversarea a 30 de ani de derulare

Evenimentul a avut loc la Universitatea Tehnică. O studentă din Vietnam şi una din Malaezia au vorbit despre experienţa lor la Iaşi, în cadrul unui astfel de program.

Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de programe Erasmus, la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ a avut loc o prezentare amplă a acestor programe, oportunităţile pe care le au studenţii, atât pentru dezvoltarea personală, dar şi pentru cea profesională. Întâlnirea, care a avut loc joi, 9 martie, s-a desfăşurat în Sala de conferinţe din Corpul T a universităţii. Au fost prezente peste 80 de persoane, atât studenţi români, interesaţi să plece cu programe de studiu şi de practică, dar şi cadre didactice şi personalul administrativ care pot beneficia de astfel de mobilităţi şi studenţi străini.

La „Erasmus Open Doors“ a fost prezentă şi prof.dr.ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relaţiile internaţionale. „Programul este unul deschis celor care au în ei un motor care funcţionează cu o benzină nu neapărat financiară, ci cu una în sensul în care viaţa se deschide ca perspective. Ieşim din găoacea care se numeşte cămin, oraş, prietenii pe care deja îi avem, facultatea la care suntem, viaţa la care ne gândim că o avem, părinţii şi profesorii noştri“, a completat Irina Lungu. La întâlnire s-au discutat şi aspecte ale funcţionării programului. Astfel, Irina Lungu a spus că acesta funcţionează un an calendaristic.

Erasmus începe pe 1 octombrie şi se încheie pe 30 septembrie, iar fiecare student are şansa de a beneficia într-un ciclu de licenţă, master sau doctorat de o mobilitate de studiu şi una de practică, adică de maximum 12 luni. Singura restricţie este pentru studenţii de anul I, care au posibilitatea să plece cu Erasmus doar din vară, în mobilităţi de practică, iar de studiu, abia din anul al II-lea. În ceea ce priveşte finanţarea, studenţii primesc o bursă lunară de 700 de euro pentru mobilităţile de practică, iar pentru cele de studiu, 500 de euro. De asemenea, dacă cei care pleacă sunt bursieri ai TUIAŞI, aceştia vor beneficia şi de cuantumul bursei din ţară pe perioada plecării. La conferinţă a luat parte şi Binh Thi Tah Ngo, o studentă din Vietnam care a vorbit despre experienţa sa la TUIAŞI. Studenta a susţinut şi o scurtă prezentare despre particularităţile ţării sale şi a răspuns la întrebările din sală. De asemenea, Chok Men Fei, din Malaezia, a prezentat şi ea impresiile despre România, despre oamenii întâlniţi aici, dar şi despre oportunităţile de studiu.

Cu ocazia întâlnirii de joi, au fost acordate şi premiile pentru studenţii care au participat la competiţia de fotografie „Rock – on TUIAŞI – Erasmus^. Experienţa mea de neuitat“. La categoria Studenţi Erasmus Outgoing – premiul I a fost luat de Mădălina Băghiceanu, premiul al II-lea, Mihaela Sîrbu, premiul al III-lea, Gheorghiţă Chirilă, iar premiul „Experienţe Internaţionale“  a fost acordat studentei Rita- Cristina Pişta. La categoria Studenţi Erasmus Incoming, premiul I l-a luat Antonio Marelli, premiul al II-lea – Giuseppe Cusumano, iar premiul al III-lea – Chiranjib Patra. Fotografiile sunt expuse pe holul rectoratului.

 Publicație : Ziarul de Iași