Ambasadorul Elevetiei, in VIZITA OFICIALA la Universitatea Cuza din Iasi

Miercuri, 28 iunie 2017, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Elvetiei la Bucuresti, Excelenta Sa (ES) Urs Herren, a efectuat o vizita in premiera la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) Iasi. Acesta a fost primit de prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, Ordonatorul de Credite al Universitatii Cuza si de prof. univ. dr. Corneliu Iatu, prorector pentru strategie, dezvoltare institutionala si managementul calitatii al institutiei.

„Discutiile au fost axate pe identificarea unor modalitati concrete prin intermediul carora Ambasada Elvetiei isi poate aduce contributia la organizarea de conferinte, cu studentii UAIC, pe teme diverse, la care sa fie invitati profesionisti ai sistemului bancar elvetian, reprezentanti ai administratiilor federale sau cantonale, specialisti in Stiinte politice, relatii publice si amenajarea teritoriului. Fiind la prima vizita in Iasi, amabasadorul si-a manifestat dorinta de a cunoaste caracteristicile mediului de afaceri din zona metropolitana, cunoscuta ca o importanta retea a industriei de IT si a afirmat ca sunt multe firme elvetiene interesate de oportunitatile acestei regiuni”, au reliefat oficialii de la Cuza.

Publicație : Bună Ziua Iași

 

Premiu internaţional câştigat de o echipă a Facultăţii de Informatică de la „Al.I. Cuza“

 O echipă a Facultăţii de Informatică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a câştigat competiţia anuală DEBS Grand Challenge, la care a fost prezentă în acest an pentru prima dată. Echipa de studenţi a fost formată din Ciprian Amariei, Paul Diac şi Emanuel Onica. DEBS Grand Challenge este, conform reprezentanţilor Universităţii „Al.I. Cuza“, o competiţie anuală în cadrul ACM International Conference on Distribuited and Event-Based Systems. 

„Competiţia constă în rezolvarea unei probleme preluate dintr-un context real ce presupune procesare pe un flux continuu de date (evenimente). Problema din acest an a constat în analiza de date în format RDF produse de senzori integraţi în maşini de producţie din linii de asamblare, în vederea detecţiei de anomalii“, au precizat reprezentanţii universităţii. În semifinala din acest an au fost clasate şapte echipe reprezentând următoarele organizaţii, pe lângă UAIC, Rice University SUA, University of Stuttgart Germany, Chungnam National University/ET Research Institute Korea, Technion Israel, IMT Atlantique France, WSO2 Inc. SUA, Galway National University Ireland. „Implementările propuse de primele patru echipe s-au calificat pentru faza finală, câştigătoarea fiind desemnată pe baza performanţei şi corectitudinii determinate în evaluări“, au mai spus reprezentanţii universităţii.

Publicație : Ziarul de Iași

 

Profesorii şi cercetătorii ieşeni se pot înscrie pentru burse în SUA

 Comisia Fulbright din România a anunţat deschiderea competiţiei anuale pentru acordarea a două tipuri de burse pentru cadre didactice şi cercetători: Fulbright Senior Postdoctoral Program for Visiting Scholars 2018-2019 şi Fulbright – RAF Scholar Award 2018 – 2019. 

La acestea se pot înscrie cadre didactice şi cercetători de la universităţile din Iaşi. Primul program se adresează profesorilor şi cercetătorilor interesaţi în realizarea de stagii de cercetare şi predare de trei – şase luni, în anul academic 2018 – 2019, la universităţi din Statele Unite ale Americii. Data limită pentru depunerea online a candidaturilor pentru această poziţie este 16 octombrie 2017. Cel de-al doilea program se adresează cadrelor didactice şi cercetărilor de la Facultăţile de Informatică, Fizică, Chimie şi constă într-un stagiu de un semestru pentru pregătire academică / şi cercetare în domeniul antreprenoriatului la University of Rochester, SUA. Data limită pentru depunerea online a candidaturilor pentru acest program este de 24 octombrie 2017.

 Publicație : Ziarul de Iași

 

Au început înscrierile la cea de-a VI-a ediție a școlii de vară “Constantin Cunescu Business Law School”

Înscrierile la cea de-a VI-a ediție a școlii de vară “Constantin Cunescu Business Law School” au fost date de Societatea de avocatură de business Cunescu, Balaciu & Asociații.  “Anul acesta am optat pentru un format mai accesibil studenților și absolvenților la drept , pe un format mai degrabă de late summer school. Organizarea școlii în septembrie va atrage cu siguranță un număr mare de tineri, pentru că focusul pe studiu este mai mare toamna, decât la începtul verii, așa cum se întâmpla până acum. Pentru ediția din acest an am conceput un program mult mai aplicat prin parteneriatul pe care îl avem cu Curtea de Arbitraj Comercial Ilfov, studenții și absolvenții având acces direct la expertiza din zona arbitrajului comercial”, precizează Beatrice Onica-Jarka partener Cunescu, Balaciu și Avocații (CBA).

Taxa de participare suportată integral de organizatori.

Organizatorii  vor susține anul acesta taxa de participare pentru toți cursanții. “Anul acesta Cunescu, Balaciu și Asociații împlinește 21 de ani de activitate și, în virtutea acestei vârste, va susține integral costurile pentru organizarea cursurilor. În plus, absolvenții școlii vor avea posibilitatea să se angajeze în cadrul societății. În fapt, ne-am gândit ca această experiență educațională să aibă și o finalitate profesională concretă. Astfel, examenul de absolvire al școlii va fi și interviul de angajare în cadrul CBA. Pentru a se  înscrie, candidații trebuie să completeze formularul online de pe pagina școlii, și să încarce în același loc un film de prezentare selfie de 30 de secunde”, precizează Beatrice Onica-Jarka.

Cel mai bun pledant în arbitraj va participa la concursul internațional de arbitraj Willem C. Vis de la Viena

La fel ca anul trecut, organizatorii vor oferi și un premiu pentru cel mai bun pledant din sesiunea practică: un loc sponsorizat la cel mai important concurs de arbitraj comercial la nivel mondial – Willem C. Vis de la Viena, în echipa pregătită de Conf. Univ. Dr. Beatrice Onica-Jarka. Valoarea premiului este de 1500 euro.

Cei mai buni participanți la scoala de vară târzie vor primi oferte ferme de angajare sau practică specializată în avocatura de business. 

Cursurile se adresează studenților la drept din anii 3, 4 sau master, dar și avocaților stagiari, care vor să-și completeze portofoliul profesional cu o expertiză consistentă în avocatura de business. “Conceptul școlii este unul extrem de aplicat. Pachetul de studiu este gândit ca o «pastilă» super-condensată de avocatură de business, astfel că într-un timp foarte scurt absolvenții scolii ajung să dețină toate noțiunile pentru a începe să profeseze în zona dreptului afacerilor”, explică Dinu Petre, partener partener Cunescu, Balaciu și Avocații (CBA)

Sesiunea de înscrieri s-a deschis și durează până pe 15 august, pentru acest an locurile fiind limitate la 10. Cursurile vor fi organizate începând cu 18 septembrie și se vor desfăura pe parcursul unei săptămâni.

Publicație : România Liberă