Peste 1400 de participanți la Simularea Concursului de Admitere la UMF Iași

A doua sesiune este programată pe data de 12 mai 2024.

Participanții vor susține un test grilă cu durata de 3 ore, care se desfășoară în aceiași parametri cu concursul propriu-zis, care va avea loc pe 21 iulie.

Subiectele pentru concurs sunt redactate de către cadrele didactice ale Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași.

Ediția de anul acesta (2024) a Simulării (test grilă) va fi organizată doar pentru specializările: Medicină, Asistență Medicală Generală, Medicină Dentară, Farmacie și Bioinginerie.

Pentru disciplina Biologie (Anatomia și fiziologia omului), candidații vor trebui să studieze întreg manualul „Anatomie și fiziologie umană pentru admiterea la facultățile de medicină”, Krumhardt B, Alcamo IE, Barron’s & Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș, 2022. Pentru a ajuta viitorii candidați, cadre didactice de la disciplina de Anatomie a UMF Iași au început deja să țină cursuri gratuite de anatomie.

Proiectul se află sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din  Iași, fiind realizat în colaborare cu Societatea Studenților Mediciniști Iași, Societatea Studenților Farmaciști Iași, Societatea Studenților Stomatologi Iași, Asociația Studenților Bioingineri Iași și Societatea Studențească de Chirurgie din România (filiala Iași). Scopul acestuia este acela de a-i ajuta pe candidați să se acomodeze cu atmosfera de examen, să-și testeze cunoștințele acumulate pentru concursul de admitere și să observe pe ce segment de materie trebuie aprofundat.

Simularea Concursului de Admitere – sesiunea 10 martie 2024, în cifre:

  • 1408 de înscriși
  • 150 de studenți voluntari
  • 51 de amfiteatre și săli

Mai multe amănunte despre Simularea Concursului de Admitere, AICI

Publicație : Bună Ziua Iași

 Aparat de anestezie veterinară, de ultimă generație achiziționat la USV Iași

Clinica de Chirurgie din cadrul Facultății de Medicină Veterinară a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a fost dotată cu un nou aparat de anestezie inhalatorie, echipat cu o interfață actualizată la tehnologia modernă.

În prezent, dispozitivul este utilizat de către cadrele didactice și medicii veterinari de la clinica de chirurgie, împreună cu studenții de la Facultatea de Medicină Veterinară, pentru realizarea în siguranță a intervențiilor chirurgicale.

„Acum, studenții au la dispoziție un aparat mai modern de monitorizarea a funcțiilor vitale, care le permite să observe direct răspunsurile fiziologice ale animalelor sub anestezie și implicit să înțeleagă mai bine principiile anesteziei. Acest echipament modern ne permite să oferim cel mai înalt nivel de îngrijire, minimizând riscurile și asigurând bunăstarea pacienților noștri”, a declarat dr. Alexandra Ciubotariu, medic veterinar în cadrul Clinicii de Chirurgie a USV Iași.

Aparat de anestezie veterinară, de ultimă generație achiziționat la USV Iași

Principalele avantaje ale noului aparat de anestezie veterinară sunt precizia și controlul îmbunătățit al administrării agenților anestezici, precum și capacitatea de a monitoriza în timp real parametrii vitali ai pacienților. Cu ajutorul tehnologiei sale avansate, aparatul asigură o administrare constantă și controlată a mixului de gaze, permițând ajustări rapide în funcție de nevoile individuale ale fiecărui animal. Interfața modernă a aparatului facilitează citirea și interpretarea datelor de către personalul medical, ceea ce este esențial în procedurile chirurgicale, unde fiecare secundă contează.

„Utilizarea acestui aparat într-un mediu educațional înseamnă că studenții sunt instruiți să utilizeze echipament de vârf din industrie, pregătindu-i pentru standardele de practică pe care le vor întâlni în carierele lor profesionale. Ei învață nu doar tehnicile de bază ale anesteziei, ci și cum să se adapteze la situații complexe, să facă ajustări rapide și să răspundă corespunzător la diferitele cerințe clinice ale pacienților”, a mai punctat dr. Alexandra Ciubotariu.

Prin utilizarea acestui aparat de anestezie inhalatorie, clinica de chirurgie poate deservi o gamă largă de cazuri chirurgicale, de la proceduri de rutină până la intervenții complexe, asigurându-se că fiecare animal primește cea mai bună îngrijire posibilă.

Valoarea echipamentului este de peste 70.000 lei, iar achiziția acestuia a fost posibilă prin sprijinul financiar oferit de BRD Groupe Société Générale

Publicație : Bună Ziua Iași și Evenimentul

Şedinţe gratuite de pregătire pentru candidaţii la concursul de admitere de la UMF Iaşi. Grăbiţi-vă: locurile sunt limitate!

 Şi anul acesta, cadre didactice de la disciplina de Anatomie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi susţin cursuri de anatomie gratuite pentru viitorii candidaţi la concursul de admitere organizat de UMF Iaşi, pentru facultăţile de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, în limita locurilor disponibile.

 Primul curs, ţinut tot de prof. univ. dr. Anca Sava, a avut loc pe data de 2 martie, urmând ca al doilea curs să aibă loc sâmbătă, 9 martie, în Amfiteatrul Mare de la Institutul de Anatomie. De data aceasta, vor fi aprofundate două capitole ale manualului „Anatomie şi fiziologie umană pentru admiterea la facultăţile de medicină”, Krumhardt B, Alcamo IE, Barron’s & Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş: “Ţesuturi” şi “Sistemul osos”.

Persoanele care doresc să participe trebuie să completeze următorul formular:

În momentul în care se ocupă cele 120 de locuri disponibile, formularul de înscriere se dezactivează.

Concursul de admitere este programat pe 21 iulie, iar pentru ocuparea locurilor subvenţionate de la bugetul de stat şi a locurilor cu taxă în lei, pentru programele de studiu de 360 de credite, 300 de credite şi 240 de credite: Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Asistenţă Medicală Generală, Bioinginerie, concursul de admitere din sesiunea Iulie constă în susţinerea unei probe scrise (test grilă), cu durata de trei ore. Nota obţinută la testul grilă reprezintă nota de admitere.

Criteriile luate în calcul la selecţia pe bază de dosare ((Nutriţie şi dietetică, Tehnică dentară, Asistenţă de profilaxie stomatologică, Cosmetică medicală şi tehnologia produsului cosmetic, Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, Audiologie şi protezare auditivă, Asistenţă de Farmacie, Radiologie şi Imagistică), pentru programele de studii cu 180 de credite, sunt media notelor de la bacalaureat şi media multianuală a anilor de liceu. Nota finală este media aritmetică a celor două medii. Condiţia minimă obligatorie este promovarea bacalaureatului.

 Publicație : Ziarul de Iași