Profesorii din învăţământul preuniversitar vor putea absolvi o a doua facultate în trei sau patru semestre, datorită unui program de conversie profesională organizat la Iaşi de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP).

Cadrele didactice din învăţământul preuniversitar vor putea obţine o a doua diplomă de licenţă după minim 3 semestre dacă studiază la o facultate din acelaşi domeniu fundamental cu prima facultate absolvită, respectiv minim 4 semestre dacă domeniul fundamental de studiu diferă. La sfârşitul studiilor de conversie profesională, încheiate cu un examen de absolvire, profesorii vor putea preda în şcoli şi licee noua disciplină studiată.

UniversitateaCuza1[fusion_builder_container hundred_percent=

Diplomele  vor fi recunoscute de Ministerul Educaţiei Naţionale, care a stabilit cadrul legal al organizării acestor cursuri în anul 2012, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean va asigura condiţiile pentru realizarea practicii pedagogice.

Pentru toate formele de învăţământ (cu frecvenţă, învăţământ la distanţă) admiterea în anul I de studii se organizează după următorul program:

Sesiunea din iulie:

  • 16 – 21 iulie: înscrierea;
  • 22 – 25 iulie: selecţia candidaţilor şi afişarea rezultatelor.

În cazul în care după sesiunea din iulie vor rămâne locuri neocupate, se va organiza o a doua sesiune de admitere în luna septembrie.

Numărul de locuri pentru sesiunea din iulie, precum și actele necesare și metodologia de admitere pot fi găsite pe site-ul universității pe această pagină.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]