Tot mai mulți studenți Erasmus+ optează să studieze două semestre academice – și nu doar unul – la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Astfel, în anul universitar 2017-2018 se constată o creștere cu 25% a numărului de studenți care au solicitat stagiu de studiu Erasmus pentru un an academic întreg – de la 36 de studenți în anul precedent la 45 în prezent.  Mai mult, în anul universitar 2017-2018, au fost înregistrate și șapte solicitări de prelungire a stagiului cu încă un semestru, chiar dacă inițial studenții veniseră în România doar pentru primul semestru.

În total, în acest an academic, 215 studenți au ales Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași pentru un stagiu Erasmus+. Cei 163 care studiază în semestrul al doilea vin atât din țări ale Uniunii Europene, cât și din țări partenere. Mai precis, bursierii Erasmus provin din zece state membre ale Uniunii Europene (cei mai mulți din Franța, Spania și Italia), nouă alte țări europene (în primul rând, Republica Moldova), din Statele Unite ale Americii, Canada, din șapte țări din Asia (printre care Israel, Coreea de Sud, Vietnam, Kazakhstan) și patru țări din Africa (cum sunt Algeria și Egipt).

13 din cele 15 facultăți ale UAIC vor găzdui studenți Erasmus+ în semestrul al doilea. Studenții Erasmus+ au venit în număr mai mare la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, unde în semestrul al doilea vor studia 53 de bursieri. De asemenea, foarte mulți studenți au ales și Facultatea de Litere (25 de studenți), Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (16 studenți),  precum și facultățile de Biologie, respectiv Filosofie și Științe Social Politice (fiecare cu câte 14 studenți).