FameLab Romania 2014 debutează la Iași

british council logo

British Council și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași dau startul înscrierilor la cea de-a VII-a ediţie din România a competiţiei internaţionale de comunicare a ştiinţei FameLab care se desfășoară în acest an în 24 de țări din întreaga lume.

Concursul FameLab debutează în România marți, 8 aprilie, de la ora 11.00, în Sala de conferințe Ferdinand a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (Rectorat, corp A, et. 2) unde va avea loc prima selecție regională. Evenimentul este organizat de către British Council și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în cadrul Iași Science Festival.

Concurenții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, să aibă bune calități de comunicatori și să fie pasionați de știință și tehnologie. Fiecare participant are la dispoziție 3 minute pentru a prezenta o temă din domeniile științelor naturii, matematicii, medicinei sau ingineriei. Prezentarea trebuie să fie captivanta, original și corectă din punct de vedere științific.

Cei care reușesc să prezinte subiectul ales într-un mod cât mai atractiv pentru public au cele mai mari șanse să câștige.

fame lab logoFormularul de înscriere la evenimentul de selecție de la Iași și Regulamentul competiției FameLab 2014 sunt disponibile aici sau la Departamentul de Relații Internaționale (Rectorat, corp A, et. 2).

Formularele de înscriere pot fi depuse până pe data de 7 aprilie 2014 la Departamentul de Relații Internaționale (Rectorat, corp A, et. 2) sau trimise prin e-mail pe adresa ioana.pastinaru@uaic.ro.

Persoana de contact: Ioana PASTINARU, Tel. 0232 201021

Cei mai buni concurenți din etapa selecțiilor regionale vor beneficia de un masterclass în domeniul comunicării științei, care va fi susținut, în zilele de 10 – 11 mai 2014, de experți din Marea Britanie și România. Cursul de pregătire va acoperi teme cum ar fi: jurnalismul de știință, tehnici de prezentare în fața publicului și a camerei de televiziune, exemple de bună practică în domeniul promovării rezultatelor cercetării științifice pentru publicul larg.

Câștigătorul finalei de la București va reprezenta România în finala FameLab International din cadrul “The Times Cheltenham Science Festival” care va avea loc în Marea Britanie, în perioada 3 – 8 iunie 2014. Cei mai buni participanți vor primi premii din partea partenerilor.

By | 2016-10-12T15:29:50+00:00 12 martie 2014|Noutăți|

About the Author: