Reuniune la vârf a universităţilor româneşti

Conducerile celor mai mari universităţi din România se întâlnesc la Iaşi în cadrul reuniunii consorţiului Universitaria. Rectorii, prorectorii şi preşedinţii Senatelor de la Universităţile din Bucureşti, Iaşi, Timişoara, ASE şi Universitatea Babeş Bolyai din Cluj vor dezbate, pe 29 şi 30 noiembrie, probleme legate de învăţământul superior din România.Sigla Consorţiului Universitaria
Cei aproximativ 50 de invitaţi din managementul universităţilor partenere vor discuta despre noile oportunităţi de finanţare din fonduri europene, clasificarea universităţilor, precum şi despre finanţarea educaţiei şi cercetării. În plus, vor fi organizate grupuri de lucru pentru teme de dezbatere cum ar fi: activitate didactică, studii doctorale şi cercetare, relaţii internaţionale, resurse umane, dezvoltare şi strategie instituţională, servicii pentru studenţi şi relaţii cu mediul social-economic.

Încheierea întâlnirii va avea loc sâmbătă, 30 noiembrie, cu o analiză a rankingurilor academice şi a cerinţelor pentru universităţile româneşti, urmate de o sesiune de concluzii.

La reuniunea din acest an a Consorţiului Universitaria participă, cu rol de invitat special, şi reprezentanţi ai Universităţii din Craiova. În paralel, va avea loc şi o reuniune a reprezentanţilor studenţilor celor cinci universităţi invitate. Ei vor desfăşura întâlniri cu asociaţiile studenţeşti, reprezentanţi ai studenţilor în Senatul UAIC şi membri ai staffului academic UAIC. În plus, studenţii din consorţiu vor avea câteva întâlniri de lucru menite să pună la punct detalii ale unui sistem de mobilităţi de tip Erasmus între universităţile partenere ale Consorţiului Universitaria.

By | 2016-10-12T15:29:58+00:00 27 noiembrie 2013|Evenimente, Noutăți|

About the Author: