Conferința Europeană de Terapie Narativă și Muncă în Comunitate

Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Timp de o saptamână orașul Iași va deveni gazdă pentru cel mai important eveniment european al lumii practicienilor din  sfera științele socio-umane de factură narativă. Evenimentul – Conferința Europeană de Terapie Narativă și Muncă în Comunitate – este al treilea de acest gen (primul a avut loc in anul 2010 la Brighton, U.K., al doilea în anul 2012 la Copenhaga, Danemarca) și se dorește a fi o manifestare transdisciplinară care să reunească practicieni din toate domeniile: psihoterapie, consiliere, asistență socială, istorie, teologie, jurnalism, publicitate, business, resurse umane, mediere, coaching etc.

Datele desfășurării conferinței sunt 2-4 iulie, dar aceste zile sunt acompaniate de serii de workshop-uri pre- și post-conferință, precum și de workshop-uri satelit, nișate pe diferite domenii de activitate. Evenimentul are ca invitați/keynote speakers nume sonore ale practicii narative: David Denborough (Australia), John Winslade (U.S.A.), Alessandra Pauncz (Italia), Hugh Fox (U.K.), Ron Coleman (Scoția) ș.a.

Evenimentul este organizat de Asociația Psiterra în parteneriat cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Asociația Psiterra a fost înființată în anul 2005, având ca scop promovarea psihologiei și a serviciilor psihologice în România, prin derularea de proiecte diverse: servicii de factură clinică, training, scriere de proiecte, diseminare. În ultimii ani, Psiterra a devenit platforma organizării Grupului de Reflecție Narativă, program ce are ca obiectiv dezvoltarea unei rețele de practicieni narativi (psihoterapeuți, asistenți sociali, consilieri școlari, profesori, medici și asistente medicale etc.). De asemenea, Asociația Psiterra a organizat primul program de formare în terapie narativă din România acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, în colaborare cu INT (Institute for Narrative Training), U.K., condus de Hugh Fox, program ce a a vut ca rezultat absolvirea a trei module de formare de către un număr de 10 practicieni, în perioada 2011-2014.