Cinci studenți din România fac primul pas către elita mondială prin programul de burse Scholar-Leaders al Fundației GE

Cinci studenţi talentaţi din România au făcut primul pas către elita mondială, prin intrarea oficială în reţeaua regională a câștigătorilor programului Scholar Leaders al Fundaţiei GE. În cadrul acestui program, studenţi aflaţi în cel de-al doilea an de studii la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea Politehnică din Timişoara, Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Universitatea Româno-Americană pot dobândi cunoştinţe practice şi abilităţi de lideri care să le asigure o bază solidă pentru viitoarele cariere.

Câştigătorii din 2015 ai programului Scholar-Leaders al Fundaţiei GE:

  • George Andrei Vincă, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași
  • Iustina Andronic, Universitatea Politehnica București
  • Claudiu Codoban, Universitatea Politehnica Timișoara
  • Ramona Elena Huluba, Universitatea Politehnica București
  • Rahul Harpalani Wadhwani, Universitatea Româno-Americană

 

„Programul Scholar Leaders derulat de GE Foundation se adresează tinerilor care şi-au demonstrat angajamentul faţă de comunitate, furnizându-le instrumentele de care au nevoie pentru a-şi dezvolta potenţialul de lider. Pe durata studiilor, pe lângă sprijinul financiar, tinerii au ocazia de a cunoaşte îndeaproape GE, una dintre cele mai inovatoare companii la nivel mondial. GE a privit întotdeauna educaţia ca pe o importantă investiţie în viitor, care îi ajută pe oameni să-şi lărgească orizonturile şi să-şi exploateze la maxim capacităţile. Prin acest program, unic în România datorită dimensiunii date de reţeaua central şi est europeană, le dăm un imbold tinerilor, ajutându-i să dobândească abilităţile de care au nevoie pentru a se alătura unei companii sau pentru a-şi lansa o companie cu propriile forţe”, a declarat Cristian Colţeanu, Preşedinte şi CEO GE pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

 

Studenţii, selectaţi pe baza unor criterii stricte de către Institutul Internaţional pentru Educaţie, primesc o bursă anuală în valoare de 2.000 dolari timp de doi ani şi participă la Programul regional de dezvoltare a abilităţilor de lider. Liderii GE oferă studenţilor detalii despre activitatea lor zilnică în cadrul unei experienţe de o zi în care aceştia le urmăresc „din umbră” activitatea, în ţările din care provin.

 

Scopul programului de burse universitare este dezvoltarea abilităţilor de lider ale studenţilor participanţi și contribuţia la crearea unei noi generaţii de lideri competitivi la nivel internaţional, în Europa Centrală și de Est, care să poată aduce beneficii comunităţilor din care aceștia fac parte. În urma participării universităţilor din România, Polonia, Ungaria și Republica Cehă, reţeaua regională de bursieri din programul Scholar Leaders al Fundaţiei GE s-a extins anul acesta cu încă 20 de studenţi.

 

„Pe lângă dobândirea abilităţilor utile la promovarea carierei, studenţii noştri pot construi împreună cu colegii lor şi lideri de nivel înalt din regiune o reţea pe care o vor putea folosi ca bază pe termen lung în cariera profesională. Pe lângă diplome, vor dobândi şi o reţea funcţională de contacte pe care alţii şi-ar construi-o poate în ani de zile. Ei sunt cei care vor fi căutaţi de angajatori”, a declarat Agnes Vajda, Directorul IIE Europa.

By | 2015-06-24T13:50:03+00:00 24 iunie 2015|Noutăți, top|

About the Author: