Éric Vuillard, laureatul Premiului Goncourt, vine la UAIC

Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

În cadrul Bun venit la UAIC și în avanpremiera Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT, la Iași va avea loc o întâlnire cu scriitorul și cineastul francez Éric Vuillard, organizată în colaborare cu Institutul Francez din România şi Editura Litera. Recompensat cu nenumărate premii literare, în 2017 a primit premiul Goncourt pentru cea mai recentă carte a sa, Ordinea de zi, „o carte de o forță uluitoare în simplitatea ei” (Le Monde), apărută în România la Editura Litera, în traducerea Monei Apa.

Evenimentul va avea loc în data de 1 octombrie, în Sala Ferdinand a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu începere de la ora 18:30, și va fi moderat de Luiza Vasiliu, jurnalist Scena9. Traducerea va fi realizată de Dana Monah.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Cei care doresc să participe trebuie să trimită un e-mail la adresa AvanpremieraFILIT@gmail.com pentru a-și rezerva un loc.

Întâlnirea cu Éric Vuillard din Iași este posibilă datorită parteneriatului cu Institutul Francez Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Clubul Logos.

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT se va desfășura în perioada 3-7 octombrie și va reuni mari nume ale literaturii: Jonathan Franzen, Jón Kalman Stefánsson, Kamila Shamsie, Sylvie Germain, Gabriela Adameșteanu și mulți alții. Mai multe detalii se găsesc la adresa www.filit-iasi.ro.