Evenimente

Evenimente2017-05-26T10:24:01+00:00

Săptămâna de formare Erasmus+ la UAIC

Departamentul de Relații Internaționale al Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași a găzduit, timp de o săptămână (15 – 19 mai 2017), în cadrul celei de-a doua ediții a Erasmus+ International Staff Training Week, 44 de participanți – personal academic și administrativ din universitățile partenere din 14 țări:  Algeria, Armenia, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Israel, Kazahstan, Maroc, Moldova, Serbia, Tadjikistan, Tunisia, Ucraina, Uzbekistan. Programul a inclus atât activități academice, cât și culturale: prezentarea evoluției programului Erasmus în cei 19 ani la UAIC, susținută de Prof. Dr. Henri Luchian, coordonatorul instituțional Erasmus, workshop-ul intitulat Professional Narrabilities Revisited (Conf. Dr. Ovidiu Gavrilovici, Facultatea de Psihologie și Științele Educației), turul campusului și al orașului organizate de Departamentul de Geografie, prezentarea pe tema Integrării Europene (Lect.Dr. Sînziana Bălțătescu, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor), târgul educațional pentru prezentarea ofertelor academice ale universităților participanților, prezentarea intitulată Cross-Cultural Encounters And Personal Development (Prof. Dr. Adriana Zaiț, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor), Student Panel – o discuție în plen cu studenții internaționali de la universitățile participanților, care studiază acest semestru, o introducere asupra Geografiei turismului în regiunea Moldovei (Lect.Dr. Mihai Bulai, Facultatea de Geografie și Geologie), întâlniri organizate la cerere (cu Departamentul de Programe Didactice, Departamentul de Formare Continuă, Facultatea de Fizică, Facultatea de Litere, Departamentul Financiar-Contabil, Departamentul de Asigurare a Calității), vizite la Muzeul Universității, Grădina Botanică, Palatul Culturii și, nu în ultimul rând, o excursie în zona culturală extinsă a Iașului.

Erasmus+ International Staff Training Week contribuie, în primul rând, la cunoașterea directă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași de către universitățile partenere cu care colaborează în cadrul Programului Erasmus+ KA107, cât si la întărirea si creșterea relațiilor de colaborare dintre acestea. A fost o ocazie de schimburi de bune practici între participanți și organizatori, atât în domeniul proiectelor de mobilitate si schimburi academice, dar și al relațiilor internaționale în general.

International Staff Training Week s-a desfășurat în cadrul Săptămânii Europene la UAIC, cu un ecou puternic în rândurile participanților din afara Uniunii Europene.