Revista presei, 6 septembrie 2017

Sute de locuri libere pentru admiterea de toamnă de la „Cuza”

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași organizează, în perioada 7 – 9 septembrie, cea de-a doua sesiune de admitere pentru ciclurile de licență și masterat, la facultățile și specializările la care au rămas locuri disponibile după admiterea din iulie.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei de învăţământ, în total, vor fi scoase la concurs 340 locuri la buget pentru ciclul de licență și 515 locuri la buget pentru ciclul de master pentru candidații români.

Câte locuri libere au facultăţile

Două dintre facultăţi nu vor mai organiza înscrieri, locurile scoase la concurs fiind ocupate integral după prima sesiune de admitere, din vară. „La Facultatea de Drept, precum și la Informatică, deoarece în sesiunea precedentă au fost ocupate toate locurile, nu se va mai organiza concurs de admitere pentru ciclul de licență”, au transmis reprezentanţii UAIC. La Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport mai sunt locuri doar pentru candidaţii de etnie rromă, pentru românii de pretutindeni din Republica Moldova şi pentru cei din Ucraina; la Facultatea de Matematică mai sunt doar 10 locuri la taxă, iar la Istorie, câte 8 pentru fiecare dintre cele două forme de finanţare.

Există şi facultăţi cu un număr mai mare de locuri rămase libere, precum: Biologia, unde sunt 54 de locuri la buget şi 81 la taxă; Chimia, unde sunt 46 la buget şi 13 la taxă; Fizica, unde sunt 43 la buget şi 9 la taxă şi Geografia şi Geologia unde sunt cele mai multe locuri libere la buget – 86 şi 126 la taxă. La Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor mai sunt 15 locuri la buget şi alte 292 la taxă şi 110 pentru învăţământul la distanţă; la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social – Politice mai sunt 14 locuri la buget şi 165 la taxă; la Litere au rămas 29 la buget şi 193 la taxă; la Psihologie doar două la buget şi 77 la taxă, iar Teologie Ortodoxă, 28 de locuri libere la buget şi 56 la taxă. La Teologie Catolică sunt 15 locuri la buget şi 16 la taxă.

Publicație : Evenimentul

By | 2017-09-06T07:58:09+00:00 6 septembrie 2017|

About the Author: