Mălina Strugaru, studentă în anul I la Facultatea de Fizică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a obținut locul al II-lea la faza națională a concursului „FameLab 2019″, una dintre cele mai importante competiţii internaţionale de comunicare a ştiinţei.

În finala națională a concursului, care a avut loc la București, pe 20 mai 2019, reprezentanta UAIC a abordat, într-o manieră originală și accesibilă publicului larg, o temă complexă privind procesele neliniare și de autoorganizare.

La această etapă a concursului au mai participat studenți și cercetători de la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea Politehnica din București, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie din Târgu-Mureș.

Aflată la a XI-a ediție în România, competiția este organizată de British Council, în asociere cu Cheltenham Science Festival din Marea Britanie, în peste 30 de țări din întreaga lume.

Concursul FameLab se adresează tinerilor care doresc să își exprime pasiunea pentru ştiinţă şi tehnologie şi, în același timp, să își dezvolte abilităţile de comunicare.

Mai multe informații sunt publicate pe pagina evenimentului: https://www.britishcouncil.ro/famelab