Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, câștigătoarea trofeului „Cea mai bună universitate” la Olimpiada Studențească de Matematică (NSOM 2016)

Trei studenți de la Facultatea de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) au obținut medalii de aur, argint și bronz la Olimpiada Studențească de Matematică (NSOM), eveniment ce a avut loc în perioada 27-29 mai 2016,  la Ruse, în Bulgaria.

În urma rezultatelor deosebite obținute de echipa Facultății de Informatică, Universității „Alexandru Ioan Cuza” i-a fost decernat trofeul de ,,Cea mai bună universitate”.

Studenții medaliați în această competiție sunt :

  • Radu MIRON (anul I) – locul I și medalie de aur;
  • Diana LUCACI (anul I) – locul II și medalie de argint;
  • Ingrid STOLERU (anul I) – locul III și medalie de bronz.

NSOM1

„Olimpiada Studențească de Matematică (NSOM) din acest an a reunit 100 de studenți din universități din Bulgaria, Turkmenistan și România care au concurat în cele patru secțiuni, conform facultăților de care aparțin și a programelor analitice parcurse în facultate. Studenții ieșeni, aflați la a treia ediție a acestui concurs, singurii participanți din România, au concurat la cea mai dificilă secțiune, cea care a reunit 30 de studenți de la Matematică și Informatică”, a declarat conf. univ. dr. Corina Forăscu de la Facultatea de Informatică.

Studenții informaticieni de la UAIC au fost îndrumați de lect. univ. dr. Florin Iacob și conf. univ. dr. Corina Forăscu de la Facultatea de Informatică.