Workshop organizat în cadrul proiectului “Dezvoltarea capacității de inovare și creșterea impactului cercetării de excelență la UAIC”,

16 noiembrie 2018

În spațiul public, cercetarea românească este aproape invizibilă. Nu apare la știrile TV de seară, puținele proiecte vizibile sunt greșit înțelese, iar publicul nu are mereu nivelul necesar să înțeleagă conceptele științifice prezentate.

Atelierul „Cercetarea pe înțelesul altora” își propune să le ofere cercetătorilor instrumentele și abordările necesare pentru îmbunătățirea vizibilității rezultatelor cercetării. Atelierul va fi unul practic, axat pe deprinderea unor metode de adaptare și explicare a conținutului științific pentru publicul larg, pe tehnici de comunicare cu presa adaptate cercetării și strategii de realizare a prezentărilor de popularizare științifică.

Întâlnirea se adresează atât cercetătorilor din domeniul științelor reale, cât și celor din domeniul științelor umaniste, indiferent de nivelul de experiență.

Workshopul va fi susținut de Gina Isar, doctor in fizica astroparticulelor și a energiilor înalte, CSII la Institutul de Știinte Spațiale – Filiala INFLPR, cu specializare media în comunicarea științei, împreună cu Mădălina Cocea, specialist în relații publice și comunicarea științei din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.


Workshop: Cercetarea pe întelesul altora!

Zi și ora: vineri, 16 noiembrie, 9.00-16.00 (pauză de masă inclusă)

Locație: Turnul de Apă al Universității “Alexandru Ioan Cuza “ din Iași

Teme abordate:

  • Tehnici de adaptare a conținutului științific pentru publicul larg
  • Relațiile cu presa – cum poate fi o relație reciproc benefică, tehnici pentru interviu, potențiale experiențe negative și cum pot fi evitate
  • Realizarea de prezentări de popularizare – tips & tricks

Sustinut de:

  • Mădălina Cocea, specialist în relații publice și comunicarea științei (experiența 14 ani), Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași
  • Gina Isar, doctor în fizica astroparticulelor și a energiilor înalte, CSII la Institutul de Științe Spațiale – Filiala INFLPR, cu specializare media în comunicarea științei către publicul larg și mass media

Tipul de workshop: perspectivă practică, informații, discuții și simulări

Descărcați documentele evenimentului aici!

Agenda evenimentului

Invitație

Formular de înscriere

“Acest proiect este finanțat de Ministerul Cercetării și Inovării prin Programul 1 – Dezvoltarea sistemului național de cercetare-dezvoltare, Subprogram 1.2 – Performanță instituțională- Proiecte de finanțare a excelenței în CDI, Contract nr.34PFE/19.10.2018”

„This project is funded by the Ministry of Research and Innovation within Program 1 – Development of the national RD system, Subprogram 1.2 – Institutional Performance – RDI excellence funding projects, Contract no.34PFE/19.10.2018”

„Conceput în România”