Contact

Adresa: Str. Berthelot, nr. 16, Corp C, Facultatea de Informatică Iași, sala 123, Iaşi
E-mail: contact@asii.ro
Website
: http://www.asii.ro/

Biroul de conducere

Președinte: Alex-Ștefan Neagu, E-mail: alex.neagu@asii.ro
Vicepreședinte: Adia-Ioana Romanescu, E-mail: adia.romanescu@asii.ro
Secretar General: Eden-Nicole Petrescu, E-mail: eden.petrescu@asii.ro
Coordonator Relații Externe
: Vlad-Bogdan Condurat, E-mail: vlad.condurat@asii.ro
Coordonator Relații Interne
: Raluca Vieru, E-mail: raluca.vieru@asii.ro
Coordonator PR&Media
: Mihai-Alexandru Balașcă, E-mail: mihai.balasca@asii.ro
Coordonator IT: Alexandru-Ioan Frunză, E-mail: alexandru.frunza@asii.ro
Coordonator Proiecte
: Alexandru-Ionuț Aramă, E-mail: alexandru.arama@asii.ro
Coordonator Evaluări
: Anca-Vasilica Iacob, E-mail: anca.iacob@asii.ro

Prezentare

Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni reprezintă o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit ce are ca scop promovarea voluntariatului și oferirea de oportunități studenților.

Activitățile asociației se adresează atât studenților și profesorilor Facultății de Informatică Iași, cât și comunității IT ieșene.

Pe 12 martie 1990, ASII a devenit prima asociație studențească înființată la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Printre obiectivele asociației, se află facilitarea accesului membrilor săi la diverse manifestări științifice, culturale și sportive, promovarea spiritului civic în rândul studenților și tinerilor în general, îmbunătăţirea pregătirii profesionale a studenţilor informaticieni, încurajarea şi sprijinirea iniţiativelor şi proiectelor ştiinţifice ale studenţilor de la informatică, studenţilor alumni ai Facultăţii de Informatică Iaşi şi a comunităţii IT.

Valorile ASII:

a) Implicare: promovăm voluntariatul susţinând iniţiativele studenţilor sau proiecte pentru aceştia. Motivarea noastră vine din dorinţa de a contribui active la îmbunatăţirea mediului studenţesc.
b) Organizare: Lucrând ca o echipă dezvoltăm proiecte cu profesionalism şi printr-o comunicare eficientă.
c) Perfecţionare continuă: Ne propunem să creştem de la an la an, atât ca asociaţie, cât şi ca oameni. Experienţa dobândită de-a lungul anilor ne ajută să ne dezvoltăm continuu. Inovaţia si creativitatea sunt elemente cheie care ne ghidează spre perfecţiune.
d) Prietenie: Punem pasiune în ceea ce facem, legând prietenii şi contribuind cu plăcere la proiectele şi activităţile noastre. Formăm legături care trec dincolo de implicare în asociaţie.
e) Dezvoltare personală: Prin implicare, muncă şi pasiune ajungem să ne dezvoltăm abilităţile personale și profesionale

Structură

Structurile de conducere ASII sunt următoarele:

  1. Adunarea generală – este forul suprem de conducere al asociației și este formată din totalitatea membrilor asociați;
  2. Consiliul Director
    • Președinte – Conduce lucrările Consiliului Director și reprezintă asociația în raport cu organele și instituțiile legislative la nivel național și internațional;
    • Vicepreședinte – Se ocupă de coordonarea legăturilor interne, stabilirea de contacte, schimburi și proiecte cu implicarea altor organizații, menține relațiile de colaborare dintre ASII și alte ONG-uri;
    • Secretar General – Se asigură că asociația este sustenabilă și reprezintă asociația pe plan juridic și administrativ;
    • Coordonatorii de departamente – Coordonează membrii departamentului în vederea îndeplinirii obiectivelor asociației
      • Coordonatorul departamentului Relații Externe
      • Coordonatorul departamentului Relații Interne
      • Coordonatorul departamentului PR&Media
      • Coordonatorul departamentului IT
      • Coordonatorul departamentului Proiecte
      • Coordonatorul departamentului Evaluări
  3. Coordonatorii de proiect/program ASII – Coordonează echipa de voluntari din cadrul proiectul și creează oportunități de dezvoltare personală în conformitate cu scopul proiectului;

Departamentele asociației

  • IT
    Departamentul de IT reprezintă o echipă de pasionați de tehnologii Web care transpun ideile ingenioase din spatele proiectelor în identitatea online a studenților informaticieni ieșeni. Prin creativitate și inovație, scopul membrilor este a de a construi și menține toate site-urile marca asii.ro.
  • PR & Media
    Departamentul de PR&Media transpune valorile și misiunea asociației în comunitate prin concretizarea identității vizuale din cadrul proiectelor și din cadrul ASII. Prin creativitate și perseverență, membrii realizează materialele de promovare, atât cele vizuale, cât și cele text.
  • Relații Externe
    Departamentul de Relații Externe contribuie la dezvoltarea unor parteneriate de durată cu companii, ONG-uri și instituții care valorizează viziunea ASII asupra voluntariatului. Prin abilitățile lor de comunicare și prin modul lor de gândire orientat pe soluții, asociația se conectează cu comunitatea de pasionați de informatică din România.
  • Relații Interne
    Departamentul de Relații Interne menține atmosfera plăcută și dezvoltă experiențele care spun povestea ASII prin evenimente, excursii și activități de socializare atractive. Modul departamentului de comunicare și tehnicile de lucru în echipă formează prieteniile și momentele de care ne bucurăm prin voluntariat.
  • Evaluări
    Departamentul de Evaluări asigură profesionalismul și asertivitatea din procesul de organizare al asociației prin moderarea ședințelor generale și a procesului de votare. Prin obiectivitate și eficientizarea comunicării, membrii departamentului dezvoltă încrederea și siguranța în asociație.
  • Proiecte
    Departamentul de Proiecte constituie într-o echipă de persoane care se remarcă prin profesionalism, prin modul de lucru și prin viziunea asupra continuității asociației. Membrii concretizează detaliile și modul de organizare din cadrul proiectelor și monitorizează progresul, oportunitățile și riscurile pe care le întâmpină proiectele asociației.

Proiecte

FII IT-ist

Seria de conferințe prezintă oportunitățile și tehnologiile din industria IT din Iași. FII IT-ist, Școala de IT-iști și Super IT-iști, reunește atât elevii și studenții debutanți în carieră cât și specialiști pasionați de noi provocări.

FIICode

FIICode reprezintă competiția care lansează provocări elevilor și studenților din România în ariile de Algoritmică, Game Dev, Web & Mobile și Capture the Flag. Concursul promovează la nivel național performanța în informatică și dezvoltă ingeniozitatea și rigurozitatea concurenților prin probe și cerințe creative.

FII Practic

Din 2012, FII Practic reprezintă o oportunitate de a intra în contact cu industria IT din Iași și, totodată, de a te pregăti pentru o carieră de success în informatică. Printr-o serie de conferințe și sesiuni de training, participanții FII Practic dezvoltă o paletă de competențe și cunoștințe prin sprijinul companiilor IT din Iași.

Balul Bobocilor

Prin Balul Bobocilor sărbătorim anual începutul studenției a unei noi generații de pasionați de informatică. Prin acesta se organizează concursul de Miss & Mister Boboc și se promovează talentele și pasiunile tinere.

Balul de Caritate „Crăciun din inimă de student”

Balul de Caritate ne aduce în atmosfera sărbătorilor an de an prin momente artistice și prin desfășurarea unei campanii de donații pentru cei aflați în dificultate. Cu sprijinul unei comunități de pasionați de informatică, de parteneri din industria IT și de persoane doritoare să sprijine tinerii și voluntariatul ieșean, strângem donații pentru copii din județul Iași.

Programe

 GETA

GETA (Grozava Echipă de Traineri ASII), din 2011 și până în prezent oferă îndrumare personalizată pentru studenții ASII, promovând o cultură a prieteniei și profesionalismului. Acest lucru este posibil prin traininguri în arii specifice domeniului IT, dar și de dezvolatare personală, precum public speaking sau gestionarea emoțiilor în contexte diverse.

Ziarul de ASII

Ziarul de ASII, fondat în 2003, furnizează ediții periodice, bogate în conținut, promovând comunicarea și comunitatea în rândul studenților ASII, oferind un spațiu deschis pentru exprimarea ideilor și a opiniilor. Articolele au la bază împărtășirea experiențelor, promovând realizările și susținându-ne reciproc în călătoria academică și profesională.