Contact

Adresa: Str. Berthelot, nr. 16, Corp C, camera 123, Iaşi

E-mail: contact@asii.ro

Websitehttp://www.asii.ro/
Blogblog.asii.ro
Forumforum.asii.ro

Președinte: Ștefan LEUȘTEAN
E-mail: contact@asii.ro

Prezentare

Asociaţia Studenţilor Informaticieni Ieşeni este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit ce are ca scop apărarea demnităţii, drepturilor şi intereselor socio-profesionale ale studenţilor din cadrul Facultăţii de Informatică Iaşi.

Înfiinţată pe 12 martie 1990, ASII, cea mai veche asociaţie studenţească din Univ. “AL. I. Cuza”, are ca prime obiective consolidarea relaţiilor cu mediile universitare, facilitarea schimburilor internaţionale de oameni şi informaţii, facilitarea accesului membilor săi la diverse manifestări ştiinţifice, culturale şi sportive, promovarea spiritului civic în rândul studenţilor şi tinerilor în general.

De asemenea ASII a căutat întotdeauna colaborări cu asociaţii şi fundaţii similare, cu organe ale administraţiei publice de stat centrale şi locale şi cu instituţii de învăţământ, pentru a desfăşura activităţi necesare îndeplinirii scopului principal al organizaţiei. ASII este şi membru fondator în C.O.S.T.I.S. (Consorţiul Organizaţiilor Studenţeşti şi de Tineret din Iaşi), consorţiu din care fac parte majoritatea organizaţiilor ieşene.

De-a lungul unui an universitar activitatea ASII are un caracter periodic, evenimentele succesându-se an dupa an, sperăm noi la un nivel din ce în ce mai ridicat.

ASII este o echipă de studenţi care promovează voluntariatul, oferă oportunitaţi şi informează studenţii, prin proiecte, training-uri,activitaţi cultural-artistice sau sportive, reviste si campanii de informare online si offline. Activitaţile ASII se adresează studenţilor şi profesorilor de la Facultatea de Informatică-Iaşi, cât şi comunităţii IT în general, dorind să promoveze proactivitatea, dezvoltarea profesională, personală şi socială.

Valorile ASII:

a) Implicare: promovăm voluntariatul susţinând iniţiativele studenţilor sau proiecte pentru aceştia. Motivarea noastră vine din dorinţa de a contribui active la îmbunatăţirea mediului studenţesc.
b) Organizare: Lucrând ca o echipă dezvoltăm proiecte cu profesionalism şi printr-o comunicare eficientă.
c) Perfecţionare continuă: Ne propunem să creştem de la an la an, atât ca asociaţie, cât şi ca oameni. Experienţa dobândită de-a lungul anilor ne ajută să ne dezvoltăm continuu. Inovaţia si creativitatea sunt elemente cheie care ne ghidează spre perfecţiune.
d) Prietenie: Punem pasiune în ceea ce facem, legând prietenii şi contribuind cu plăcere la proiectele şi activităţile noastre. Formăm legături care trec dincolo de implicare în asociaţie.
e) Dezvoltare personală: Prin implicare, muncă şi pasiune ajungem să ne dezvoltăm abilităţile personale si profesionale.

Structură

Structurile ASII sunt următoarele:
a) Consiliul Director;
b) Adunarea Generală;
c) Contabilul;

Din consiliul director fac parte preşedintele asociaţiei, reprezentantul pe probleme studenţeşti, reprezentantul de relaţii externe, responsabilul financiar juridic şi coordonatorii a 6 departamente:

 • Departamentul IT
 • Departamentul Proiecte
 • Departamentul PR&Media
 • Departamentul Relaţii Interne
 • DepartamentulFund Raising
 • Departamentul Evaluări

Comunicarea între membrii asociaţiei se realizează prin intermediul portalului ASII, accesibil doar membrilor.

Proiecte

Digiphoto

Obiectivul general al proiectului este încurajarea tinerilor talentaţi prin premierea şi aprecierea pasiunii lor pentru arta digitală, crearea unei tradiţii şi a unei autorităţi de referinţă într-un domeniu aflat la mare căutare în aceasta perioadă.

Obiective specifice:

 • Stimularea creativităţii şi dezvoltarea simţurilor artistice ale tinerilor
 • Implicarea în acest concurs a unui număr de 2000 de participanţi
 • Alcătuirea unui juriu de specialitate
 • Acordarea de premii în valoare de peste 5000 EURO
 • Sustinerea unui workshop dedicat domeniului fotografic cu peste 100 de participanţi
 • Acordarea premiilor pe toate secţiunile concursului, plus premiul de popularitate acordat pe baza voturilor înregistrate pe site-ul evenimentului

Perioada de desfăşurare: 25 februarie – 27 aprilie (proiect anual)

FII Competition

Obiectivul general al proiectului este încurajarea studenţilor să-şi prezinte proiectele proprii într-un cadru organizat, în vederea interschimbului de idei şi exeprienţă, crearea unei tradiţii într-un domeniu aflat la mare căutare în această perioadă.

Obiective specifice:

 • Organizarea unui festival IT la care sa se inscrie echipe de studenti (1-4 persoane) participand proiectele dezvoltate (pot fi impartite in juniori/seniori).
 • Realizarea unui concurs cu teme fixe, ce trebuie rezolvate de (echipe de) studenti pe parcursul unui timp stabilit prin regulament.
 • Incurajarea companiilor sa-si promoveze tehnologiile, produsele si ofertele de munca.

Se doreşte motivarea studenţilor spre dezvoltare personală,cu accent pe spirit de competiţie şi profesionalism, prin implicarea lor în activităţi extracuriculare.

Se urmăreşte nu doar premierea din punct de vedere material a studenţilor, ci şi o apreciere a proiectelor câştigatoare în cadrul cursurilor/laboratoarelor ce au legatură cu ele (prin oferirea de puncte bonus, sau acceptarea lor ca proiecte finale în cadrul laboratorului corespunzător).

Perioada de desfăşurare: 15 noiembrie – 30 martie (proiect anual)

Crăciun din inimă de student

Obiectivul general al proiectului este strângerea de fonduri pentru o oferi un Crăciun cât mai fericit copiilor de la un centru de plasament si un centru social pentru varstnici din judetul Iasi.

„Crăciun din inimă de student” este unul din proiectele anuale ASII, care urmăreşte strângerea de fonduri pentru persoanele sau grupurile de persoane aflate în dificultate.

Perioada de desfăşurare: 16 decembrie

Olimpiada ASII

Obiectivul general al proiectului este creearea unei legături între profesorii şi studenţii Facultăţii de Informatică Iaşi.

Obiective specifice:

 • Dezvoltarea spiritului competitional
 • Dezvoltarea abilitatilor sportive
 • Implicarea în acest concurs a unui număr de 100 de participanţi

Perioada de desfasurare: 11 martie – 15 mai 2009 (sapt III-VI, sapt VIII-IX, sapt XII-XIII, sem II).(proiect anual)

Ziarul de ASII

Obiectivul general al proiectului Ziarul de ASII este de a informa studenţii Facultăţii de Informatică cu privire la evenimentele ce au loc in facultate, despre noutăţile din domeniul IT dar şi despre proiectele academice ce se află în desfăşurare la un moment dat.

Obiective specifice:

 • Prezentarea profesorilor Facultăţii de Informatică aşa cum sunt când nu sunt la catedră, cu hobby-uri, cu activităţile din domeniul academic, cu părerile pe care le au cu privire la facultate etc.
 • Stimularea creativităţii studenţilor prin colaborarea la Ziarul de ASII, scriind articole pe o temă de interes din domeniul informaticii.

Perioada de desfăşurare: proiect lunar[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]