Prorectoratul pentru Relații Internaționale al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) colaborează cu Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației pentru organizarea unor sesiuni de consiliere psihologică individuală online adresate studenților aflați în stagii Erasmus+ în acest semestru, incluzând atât studenții UAIC aflați într-un stagiu Erasmus în afara țării, cât și studenții internaționali aflați în prezent la UAIC.

Consilierea psihologică este oferită de către studenți ai programului de master Psihologie clinică și psihoterapie, împreună cu mentorii acestora, psihologi clinicieni. Atât studenții outgoing, cât și cei incoming, pot beneficia de acest serviciu gratuit, la cerere, prin completarea unui formular online. Acest formular a fost transmis tuturor studenților Erasmus.

Cadrul în care se acordă consilierea individuală este definit printr-o convenție pentru consiliere.

11 studenți Erasmus+ au solicitat deja și primesc această formă de sprijin, posibilitatea de a opta pentru acest tip de consiliere individuală fiind permanent deschisă pentru toți cei peste 250 de studenți Erasmus ai UAIC afectați de măsurile legate de pandemie.

Pe lângă acest suport psiho-social acordat de către specialiști ai Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul UAIC, Serviciul Relații Internaționale vine în sprijinul studenților Erasmus+ prin comunicarea permanentă cu aceștia, cu familiile lor și cu instituțiile implicate în soluționarea situațiilor prezente (universitățile partenere, misiuni consulare ale României în străinătate, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Afacerilor Externe). Toți studenții Erasmus+ sunt în permanență monitorizați, sfătuiți și sprijiniți cu privire la evoluția stagiului lor, inclusiv pentru revenirea în țară pentru cei care aleg să suspende stagiul.