300x250

Înscrieri şi programul complet: www.sciencefestival.ro

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează în perioada 5 – 9 aprilie, în cadrul Iași Science Festival, o serie de evenimente adresate tinerilor dornici să experimenteze partea fascinantă a științei. Participarea la activitățile evenimentului se face doar pe bază de înscriere pe site-ul www.sciencefestival.ro.

Pentru oricine care s-a întrebat vreodată de unde a pornit viaţa și cum a evoluat, Facultatea de Biologie organizează miercuri, 9 aprilie, de la ora 12.00, conferința „Argumentele evoluției”, susținută de conf. dr. Ion Cojocaru, în amfiteatrul B2, al corpului B al UAIC. De la ora 13.30, în aceeași locație se va desfășura prezentarea „Direcții de cercetare în Facultatea de Biologie”.

Tinerii doritori să încerce lucruri noi  pot să își creeze propriul vulcan în cadrul experimentului „Vulcanul prietenos” sau să vadă, cu ochii lor, ce explozie de energie poate provoca un simplu jeleu. Aceste experimente, alături de multe altele, pot fi văzute la evenimentul de „Chimie distractivă” organizat de Facultatea de Chimie, în perioada 7-9 aprilie. Cei care s-au întrebat cum se produc fulgerele ori cum ar putea atinge plasma cu degetul, pot practic încerca aceste lucruri în cadrul experimentelor desfășurate în spațiile Facultății de Fizică, de luni până vineri, între orele 10.00 – 14.00.

Pentru cei care vor să înţeleagă mai bine misterele bolţii cereşti, Planetariul Universităţii îşi deschide porţile luni, 7 aprilie și miercuri, 9 aprilie, de la ora 12.00. De asemenea, Facultatea de Matematică organizează un tur ghidat pentru vizita sălilor de curs, a laboratoarelor și a Bilbiotecii Seminarului Matematic „Alexandru Myller”. Turul va fi precedat de o prezentare – „Facultatea de Matematică din Iași – istoric, prezent, perspective”  şi se va desfăşura în două zile: luni, 7 aprilie de la ora 11.00 și miercuri de la aceeași oră, în amfiteatrul I.3 din corpul A al UAIC. Facultatea de Matematică a mai pregătit alte două ateliere în cadrul Iaşi Science Festival: „Matematica și aplicațiile sale”, respectiv „Matematica și informatica”.

Facultatea de Informatică, alături de Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni (ASII), va organiza conferințe pentru liceenii care doresc să afle cum să ajungă la o carieră de succes în domeniul informaticii.

„O altfel de teologie” este un atelier organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă pentru elevii și studenții interesați să învețe cum să restaureze o icoană, o carte veche ori cum să picteze o icoană. De asemenea, vor exista discuții despre raportul dintre știință și teologie, despre Biblia în lumina științei, legislația bisericească și legislația civilă, armonii muzicale, femeia în cele trei mari religii: creștinism, islam și budism.

Pe toată perioada festivalului, între orele 9.00 – 18.00, în Sala Paşilor Pierduţi, staff-ul şi voluntarii Universităţii Alexandru Ioan Cuza vor sta la dispozţia celor interesaţi cu informaţii despre admiterea la cele 15 facultăți ale Universității, dar și despre beneficiile pe care le oferă Universitatea studenţilor săi (burse de studiu, consiliere în carieră, burse în străinătate). Totodată cei dornici să cunoască universitatea pot participa la tururi organizate.

Programul complet al activităților UAIC la Iași Science Festival AICI