Săptămâna sănătății emoționale și stării de bine la UAIC

Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Sănătatea emoțională este la fel de importantă ca cea fizică. Pentru al doilea an la rând, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” organizează o săptămână de activități pentru studenți și angajați, dedicate mai bunei înțelegeri și îmbunătățirii sănătății emoționale. „Mental Health Awareness Week” va avea loc în perioada 14-18 mai 2018, sub coordonarea Departamentul Servicii pentru Studenți și Absolvenți.

Sănătatea emoțională și starea de bine nu înseamnă doar lipsa problemelor psihice. Acestea au legătură cu felul în care se simte și gândește o persoană. Oamenii echilibrați din punct de vedere emoțional pot să:

  • Facă față situațiilor dificile
  • Își îndeplinească potențialul
  • Inițieze și menține relații armonioase cu ceilalți – la facultate, în familie, cu prietenii

Pe parcursul săptămânii vor avea loc mai multe prezentări pe tema sănătății emoționale și stării de bine în Facultățile UAIC. Ele pot fi realizate în cadrul seminariilor și la cererea profesorilor sau a studenților, solicitările putând fi trimise pe adresa servicii.studenti@uaic.ro.

Programul săptămânii:

Marți, 15 mai, 10.00 – 12.00: training pentru studenți Reziliența – cum să mă descurc când dau de greu. Activitatea are loc în Căminul C5, etaj 5, Sala 501. Participarea este gratuită, dar este necesară înscrierea pe acest formular: tinyurl.com/TrainingRezilienta.

Miercuri, 16 mai, 18 – 19.30: panel de discuții “E OK să ceri ajutorul” – un eveniment ce reunește mărturii personale ale unor persoane care s-au confruntat sau se confruntă cu crize de anxietate și alte dificultăți emoționale, precum și discuții cu psihologi. Evenimentul va avea loc în Sala Ferdinand (Corp A, Rectorat). Participarea este gratuită, dar este necesară înscrierea pe acest formular: tinyurl.com/PanelDiscutii.

Vor vorbi:

Delia Cazamir – Cum m-au „ajutat” atacurile de panică să mă dezvolt personal

Mihaela Cenușă, psiholog, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” – Cabinetul de consiliere mereu plin: cererea de ajutor ca un act de curaj

Georgiana Colipcă – Ceilalți au reușit. Eu nu! Ce mă fac?

Irina Șubredu, psiholog, DSSA – Biblioterapia: cum mă ajută cărțile să fac față dificultăților

Diana Teodorescu, psihoterapeut Psychology Center – M-am pierdut. Cum mă regasesc?

Joi, 17 mai, 8.30 – 9.30: Wellbeing breakfast, o activitate dedicată angajaților UAIC, la cantina „Titu Maiorescu”. Pentru a putea acorda atenție stării de bine a studenților, este important ca angajații să aibă grijă de propria stare de bine. În fața unei cafele, angajații vor afla mai multe informații despre sistemul de sprijin al Universității, ponturi utile despre gestionarea situațiilor dificile atât în relații cu studenții, cât și pe plan personal și vor putea face cunoștință cu noul psiholog angajat al Departamentului Servicii pentru Studenți și Absolvenți, la care vor putea apela pentru a-și gestiona propriile dificultăți. Participarea este gratuită, nu este nevoie de înscrieri prealabile.

Vineri, 18 mai: Random Acts of Kindness Day. Este o provocare de a face mici acte de bunătate, de la a lăsa bani în plus în tonomatul de cafea pentru persoana următoare, până la a xeroxa un curs pentru cineva care are nevoie. Poveștile, însoțite eventual de poze, vor putea fi trimise pe servicii.studenti@uaic.ro sau pe pagina de Facebook a Departamentului:  https://www.facebook.com/DSSAdinUAIC/.

Tot pe pagina de Facebook vor fi postate toată săptămâna informații despre sănătatea emoțională și starea de bine.