Delegație a Republicii Populare Chineze în vizită la UAIC

 

Vineri, 5 mai, o delegație a Republicii Populare Chineze a vizitat Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a discutat cu conducerea universității despre posibilitățile de colaborare pe viitor. Delegația chineză a fost formată din  domnul Yan Jianwu, Consilierul Cultural al Ambasadei Republicii Populare Chineze și domnul Jin Hongyue, Directorul Centrului Cultural Chinez din București. Din delegație au mai făcut parte domnul Tan Mi Tiberiu, interpretul ambasadei și doamna Marieta Anastasescu, avocatul ambasadei în proiectul Centrului Cultural Chinez din București. Delegația a fost însoțită de către Iulia Scântei, senator de Iași.

Din partea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, au fost prezenți prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, ordonator de credite UAIC și conf. univ. dr. Ioan Lihaciu, decanul Facultății de Litere.

În cadrul vizitei s-a discutat despre posibilitatea colaborării cu universități din China și a dezvoltării de proiecte de educație și cercetare, despre organizarea  de evenimente culturale și  expoziții, precum și sprijinirea mediului de afaceri al Iașului, prin identificarea unor direcții de interes comun.

By | 2017-05-05T16:21:17+00:00 5 mai 2017|Noutăți|

About the Author: