Revista presei educaționale

Revista presei, 19 iulie 2018

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi se apropie de PRAGUL PSIHOLOGIC de 10.000 dosare de inscriere la admiterea 2018

Doar dupa doua zile, peste 7300 de dosare de licenta au fost depuse la inscrierea admiterii de vara pentru cele 15 facultati ale Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi. Locurile disponibile la buget au fost depasite cu mult, universitatea avand disponibile doar 3000 de astfel de locuri. Pe de alta parte, la master s-au inscris aproximativ 1500.

Redam aici topul celor mai „cautate” facultati de la Universitatea Alexandru Ioan CuzaIasi, avand in vedere numarul de dosare depuse la licenta:

  1. Facultatea de Economie si Adrministrarea Afacerilor – 1470 candidati inscrisi, 820 locuri disponibile la buget
  2. Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei – 966 candidati inscrisi, 300 locuri disponibile la buget
  3. Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice – 698 candidati inscrisi, 283 locuri disponibile la buget
  4. Facultatea de Litere – 642 candidati inscrisi, 385 locuri disponibile la buget
  5. Facultatea de Informatica – 485 candidati inscrisi, 287

Vezi lista completa aici: https://admitere.uaic.ro/situatia-inscrierilor/

Publicație : Bună Ziua Iași

 

Peste 2.000 de dosare la Politehnică. Abia s-a ajuns la jumătatea perioadei de admitere

 Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) are deja peste 2.000 de candidaţi pentru cele 3.200 de locuri la licenţă, chiar dacă este abia la jumătatea perioadei de admitere. Depunerea dosarelor a început de pe data de 9 iulie, urmând ca perioada de admitere, sesiunea din luna iulie, să se încheie pe data de 27 iulie. 

La două dintre facultăţile de la TUIASI, singurele la care se susţine şi examen de admitere, depunerea de dosare s-a încheiat deja. La Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino“ s-a încheiat pe 12 iulie, iar la Automatică şi Calculatoare, pe data de 16 iulie, acestea fiind şi printre cele mai căutate facultăţi de la TUIASI. După încheierea perioadei de admitere la cele două facultăţi, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţie a devenit facultatea cu cele mai multe dosare depuse în fiecare zi.

Astfel, doar ieri au fost depuse 59 de dosare pentru locurile la buget şi unul pentru cele la taxă, având în total în acest moment 306 dosare depuse pentru locurile la buget şi şapte pentru cele la taxă. La această facultate sunt disponibile 294 de locuri la buget şi 60 la taxă. Facultatea de Mecanică a fost ieri următoarea în ordinea preferinţelor, fiind depuse 43 de dosare pentru locurile la buget, urmată fiind de Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, unde au fost depuse 36 de dosare pentru locurile la buget şi unul pentru cele de la taxă. Cele mai puţine dosare au fost depuse ieri la Facultatea de Textile – Pielărie şi Management Industrial, şase pentru locurile la buget, şi la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, unde au fost depuse şapte dosare la buget şi trei la taxă. La celelalte facultăţi au fost depuse ieri câte 15-17 dosare.

Publicație : Ziarul de Iași  

 

Coadă la înscrierile la UMF ca pe vremea lui Ceauşescu la lapte şi pâine

 În cea de-a treia zi de admitere la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi s-au depus alte câteva mii de dosare. Surpriza se remarcă la UMF, unde numărul celor care au depus dosarele la Medicină Generală aproape s-a dublat, iar cozile de studenţi care aşteptau să îşi depună dosarele se întindeau de pe treptele Institutului de Anatomie, până înspre clădirea Facultăţii de Farmacie.

Reprezentanţii instituţiei au precizat pentru „Ziarul de Iaşi“ că s-a prelungit programul comisiei de înscriere astfel încât fiecare dosar al celor care au stat la coadă să poată fi depus. În mod concret, la UMF, ieri, au fost depuse 301 dosare la Medicină Generală, în condiţiile în care pe 17 iulie fuseseră depuse 174, numărul total ajungând la 689 de dosare depuse, la Nutriţie şi Dietetică au fost depuse 9, la Asistenţă Medicală Generală 74, la Medicină Dentară 97, la Tehnică Dentară 32, la Farmacie 33, la Bioinginerie 27, iar la Balneofiziokinetoterapie – 47.

Până în momentul de faţă, doar la Farmacie nu au fost depuse suficiente dosare pentru acoperirea teoretică a locurilor la buget, la restul specializărilor fiind deja o concurenţă de minimum 1,7 pe loc. În total au fost depuse ieri 620 de dosare, numărul cumulat pe primele zile de admitere fiind de 1.502. În cazul UAIC, numărul total de dosare depuse de candidaţii români a ajuns la 6.178, în timp ce candidaţii români de pretutindeni au depus în total 1.098 de dosare.

Pe facultăţi, au fost depuse – 286 de dosare la Biologie pe 160 locuri bugetate, 135 la Chimie, pe 69 de locuri bugetate, 446 la Drept, pe 191 de locuri bugetate, 1.470 la FEAA, pe 820 de locuri bugetate, 258 la Sport, pe 80 de locuri bugetate, 698 la Filosofie, pe 283 de locuri bugetate, 33 la Fizică, pe 51 de locuri bugetate, 316 la Geografie, pe 278 de locuri bugetate, 485 la Informatică, pe 285 bugetate, 102 la Istorie, pe 92 bugetate, 642 la Litere, pe 385 bugetate, 200 la Matematică, pe 115 bugetate, 966 la Psihologie, pe 300 bugetate, 135 la Teologie Ortodoxă, pe 130 bugetate şi 6 la Teologie Catolică pe 21 bugetate.

 Publicație : Ziarul de Iași

 

 

Important:

  • Revista presei conţine fragmente preluate, fără nici o modificare, din articolele despre învăţământul superior ce apar în presa locală, regională şi naţională.
  • Revista presei este o reflectare imparţială a presei educaţionale, cu misiunea clară de a prezenta noutăţile şi ştirile cu adevarat importante pentru mediul academic.
  • Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" atrage atenţia că nu îşi asumă responsabilitatea pentru corectitudinea informaţiilor apărute în presă, redate pe această pagina exact în forma în care au aparut în publicaţiile respective.
  • Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolelor aparţine în totalitate autorilor acestora (sursei).

Serviciul de monitorizare a presei

Realizator: Dr. Bogdan Baghiu
Contact: promovare@uaic.ro

360uaic[1]

Dacă aveţi informaţii, noutăţi pe care le doriţi afişate pe site-ul nostru, trimiteţi un email la adresa promovare@uaic.ro, menţionând în titlul mesajului “Pentru 360 UAIC”. Aşteptăm sugestiile dumneavoastră cu privire la conţinutul noului site la aceeaşi adresă de email. Vă mulţumim.